Tags

, , , , , , , ,

Tudjuk, hogy a Zura meg a lány szeretnek enni, kóstolni és felfedezni. Ahogy Erdélyben kastélyos könyv alapján mentek megnézni, körbejárni régi magyar vár/várromok/kastélyokat, így néha falatokat is ajánlás alapján mennek kipróbálni.

Ez történt a hétvégén is, mert pont úgy adódott, hogy azon a környéken jártak, amiről az előző napokban olvastak a Magyar Konyha oldalain.

Nyár a Tiszán – a Tisza kulináris térképének Top listásai közül kettőt is felkerestek, mert nagyjából pont arra vitte őket az út.

Először a Top 5 Cukrászda első helyezettjének süteményeit próbálták ki.

Z. Nagy Cukrászda süteményei közül falatozni igazán jó döntés volt.

Azonban maga a hely kicsit “ellenszenvesnek” tűnt nekik. Szegeden a József Attila sugárút 24. szám alatt található cukrászda nem annyira a kiülős, kicsit elidőzős vendéglátásra van kihegyezve, mint inkább a vegyük és vigyük haza, otthon együk meg típusba tartozik… ami nem baj, csak ez adott egy apró negatív ízt.

Az asztalok a járdából vesznek el teret az utcán és két lépésre meg már a villamossín fut és azon bizony a villamosok is. Azon túl, hogy sütifalatozás közben a járókelők néznek bele az ember szájába, tányérjába, de az elsuhanó villamos utasai is pont ezt teszik. Bár nagy forgalom valóban nem volt, azért másabb kiülős részt képzeltek el.

A kínálat viszont édesből és sósból is óriási, és lehet kapni finom hot-dogot kézműves kiflivel (lány által kipróbálva csak fotó nincs róla, mert behabzsolta).

Ha arra jár T. Olvasó feltétlenül kóstoljon meg valamit a süteményekből, mert nem véletlenül került be a Magyar Konyha Top 5 Cukrászdájának első helyére. (Magyar Konyha – 36. évfolyam 7-8. szám 60. oldalán  A leghűségesebb vendégek címmel írást is olvashatnak a szegedi cukrászdáról.)

znagy (1)znagy (2)znagy (3)znagy (4)znagy (5)znagy (6)

Két nappal később pedig a Top 10 Halászcsárda első helyezettjének asztala mellett ebédeltek.

A Tiszacsegei Halászcsárda étlapjáról nem volt egyszerű a választás, mert olyan kínálat volt, hogy az emberlánya legszívesebben mindenből kért volna egy keveset.

Végül a Zura Tiszai halászlé halbelsőségekkel, a lány pedig Gombás harcsapaprikás kapros-túróscsuszával (kapor nélkül) választott

…velük tartó nénikéjük pedig, nos ehhez hozzáfűznivalót nem ír, Rántott békacombot falatozott :)

Ez sem véletlenül került bele a top listába (Magyar Konyha – 36. évfolyam 7-8. szám 31. oldalán A révész meg a csárdagazda címmel írást is olvashatnak csárdáról.)

Kár, hogy olyan messze van, mert lenne még az étlapról mit kipróbálni… szóval ezt is jóízzel ajánlja kipróbálásra…

Nagyon hangulatos és kellemes légkör fogadta őket, kockás asztalterítővel, fotókkal és horgászdíszekkel a falon.

csege (1)csege (7)csege (6)csege (3)

 

És továbbra is vallják, felfedezni, új helyeket, új falatokat kipróbálni jó :)