Tags

, , , , , , , , ,

Jöttek, láttak és visszatérnének. Vendéglányokat elég rendesen rabul ejtette a sziget, így már a második napon, de leginkább az ötödiken azon kezdték törni fejüket, mikor térhetnének vissza. Erre a kérdésre még nem kaptak választ, de az tény, hogy az elmúlt 21 nap nem volt unalmas.

Hogy mi is volt, hát volt:

Hampton Court, mert az elmaradhatatlan, mindenkinek látnia kell legalább egyszer, de ha lehet többször!! (lány legkedvencebb helye kerekevilágon)

 

20130707_183645

 

-tengerben pancsolós, térhajlat leégős program is, mert csudi időben hogy is hagyhatnák ki a homokos tengerparti élményeket…

20130708_135741

 

 

-a tornyos város sem maradhatott ki, mert a Historic Dockyard és Portsmouth nélkül sincs angol felfedezés :)

Folytatás pedig Portsmouth körbejárása

 

-aztán nem várt esemény tarkította nyugalmas kirándulásukat, de csak bejárták közben Salisbury utcáit, a katedrálist és csak azért is odakanyarodtak a kövekhez, mert az élet nem állt meg…

20130711_162106

 

Londont is bejárták, kétszer is! Mert Big Ben, London Eye, királyi palota, Tower, az emelkedős híd, SeaLife és úgy az egész nyüzsgő város nem maradhat ki. Főleg nem lehet egy napba belezsúfolni. Ezért is tértek vissza másodjára is.

20130714_144701

 

rómaiak nyomában is jártak valamennyit…

20130715_153903

 

-Viktória királynő kedvenc házát is meglátogatták Isle of Wight szigetén, mert élmény szigetről, szigetre utazni gyorskomppal, meg úgy az egész ház maga a történelem! :)

20130716_150821

 

kerekasztali felfedezés is volt Winchesterben, és a persze a katedrális, de a városka sem kerülte el a felfedezést, főleg, hogy emeletes busszal lehet oda utazni…

20130718_173913

 

-szabadtéri színházi élmény is volt, oxfordi kirándulással fűszerezve, de Büszkeség és balítélet bárhol is játszódjon, mindenhol elvarázsolja a nézőközönséget. Mr Darcy és mint kederült Wickham is szívet dobogtat :)

20130720_195400

-a lány már nem is tudja, hogy mi minden volt még, mert volt néha pihenősebb nap is, meg olyan is, amikor a program a boltok járása, éttermek felfedezése volt. Meg aztán volt olyan, amikor a városba begyalogoltak, meg onnét haza (összesen 14 km nagyjából), de volt, hogy csak az egyik irányba és visszafelé busszal vagy autóval tették meg mérföldeket. Volt varia rendesen!

-eperszedés is, vagy kétszer is és környék romtemplomjának meglátogatása és tengerparti sétányon fagyizós pihenős…

-meg rántott mars szelet kóstolás is!! EZ különösen meglepő élmény volt, mert el kell ismerniük nagyon jó ez a fura falat! Érdemes kipróbálni, ha T.Olvasó egyszer olyan helyen jár, ahol tesznek elé rántott mars szeletet, ne hagyja ott, falatozza bátran!! :)

Szóval nem unatkoztak az elmúlt hetekben és igazából hazaérkezésük után is azzal köszöntötték a reptéren váró szülőket, hogy újra visszajutnak majd Angliába, mert nagyon tetszett nekik minden és semmiben sem csalódtak!

A lány csak csendben jegyzi meg, hogy valamiben azért csalódniuk kellett, mert hiába pakoltak a vendéglányok kényelmes ruhát, otthoni elképzelés szerinti angol időjárshoz..hát bizony nem volt rá szükségük. Sőt, az esernyőjüket sem bírták használni egyszer sem, pedig szinte az első napjukon azzal kezdték, hogy akkor holnap talán esik majd az eső?

De az eső nem esett sem másnap, sem az összes többi napon, csak kb. 1,5 napot összességében a szigeten töltött 21 napjuk alatt.  Az a kevéske “megmutatom azért, hogy van itt eső” próbálkozása az időjárásnak viszont egyszer sem érte őket utcán, hogy használhassák ernyőjüket, meleg ruhájukat hahaha.

Szóval maradt a kérdés, mikor lesz már eső? És amúgy meg a szikrázó kék ég és csodás angol zöld kiégett fű színezte a kirándulásokat, aki nem hiszi, nézzen csak a fotó alá, ott van több élménykép (figyelem, a lelki nyugalom megzavarására alkalmas tartalom következik az album alatti képek között /baleseti fotók is vannak).

 

julius

Advertisements