Tags

, , , , , , ,

Hírlevélből olvasták, hogy hétvégén Dalek-invázió van Portsmouth-ban… A lány ugyan nem mindig szokta nézni Doctor Who* részeit, de a Zura nagyon szereti ezt a sorozatot (is)..

 

Dalek-035

 

A lány nem annyira sci-fi fan, de a Zura mellett egész jól hozzászokott már a különböző rémes/érdekes/fura szerzetek ugrálásához, kimúlásához, a jó győzelméhez, a csavarok és gubancok megoldásához a képernyőn.

Azért néha azt gondolja, hogy mikor hetekig nincsenek itthon, akkor a szomszédok igazán fellélegezhetnek, hogy nem kell hallaniuk a tévéből üvöltő űrcsatazajokat (vagy éppen miket), mert nemcsak a Doki filmje ad ilyen hangokat ki,  hanem az összes Star-kezdetű kapu, utazás, egyéb mellékszáll, és testcserés időutazós, stb. film is.

Szóval a lényeg, ha nem is annyira szereti ezeket a fura filmeket, de egy ilyen esemény, ahova a fan(atikus)okat várnak, mindig jó móka, főleg itt a ködösben. Tudni kell, hogy az angolok imádnak felöltözni. És itt nem a szépen, csinosan megyünk el otthonról – típusra gondol a lány, hanem a beöltözni valami vidám ok miatt-típusra!

Doki x és a kisfiú, ha jól látom, egy  kisdalek talán?! :)

 

Ezt nagyon szereti, bár ő még annyira azért nem asszimilálódott, hogy jelmezesen közlekedjen az utcán, de már egészen közel van hozzá.

Hét elején megbeszélték, hogy szombaton megnézik, hogyan is mókáznak Doctor Who rajongói a Royal Marines Museumban. és így szombat reggel korán el is indultak Portsmouth felé. Az idővel is szerencséjük volt, mert 7ágra sütött a fényesség, a kékség is egészen csudi volt.

Már a parkolóban kiszúrt egy kisdokit, aki lelkesen (apa kezét fogva ugyan) haladt harcolni a Dalek-invázió ellen :)

 

igen, ez egy kisdoki :) (tornacsuka, nagykabát, jellegzetes ismertetőjelként) :) :)

 

Belépőjegy megvétele után, ahogy a tömeg felé haladtak, már sokkal több Doktor jött velük szembe, ki-ki a kedvenc Dokijának jelmezében (mert volt eddig 11 és mind más fazon, stílus). És Doktoron kívül voltak ott Dalekok, Amy-k, Cyberman-ek (Cybermen), és felsorolni is képtelenség milyen szerzetek, de még Tardis is mászkált köztük pár.  Jó volt látni, hogy az emberek igen is komolyan veszik ezeket a csacskaságokat :)

Szóval jól eltelt megint a szombat, és már rögtön az elején megmentette a lányt Amy és a Doki :)

és ahogy megmentik a lányt!

Azért a múzeumot is körbejárták, mert még nem voltak korábban a Royal Marines Museumban, majd a napsütéstben kicsit botorkáltak a kavicsok között a tengerparton.

Végül az estét a lány csinosan felöltözve tölthette, mert végre eljutott az egyik barátnőjével megnézni a József és a színes szélesvásznú álomkabátot. Valahogy ez eddig kimaradt az életéből, pedig bátyója már évek óta magyarázta neki, hogy mennyire jó kis darab ez…és tényleg!! (bár a Józsefet alakító színész hasizma sem volt rossz, bár lehet, hogy inkább a Kis Mukkra hasonlított a srác Keith Jack  Smile).

Amúgy a Dokihoz visszatérve, idén van az 50. évfordulója a sorozatnak, ezért biztos lesz még sok-sok érdekes rendezvény Doctor Who kapcsán itt a ködösben.

 

Dalek-019

További fotókat a rajzos Dalek alatt talál T.Olvasó :)

 

 

*Otthon a Ki vagy, doki? címen fut, bár ez  a cím kicsit viccesen, vagy inkább hülyén hangzik.

Advertisements