Tags

, , , , , ,

Már hónapokkal ezelőtt be volt vésve a mai naphoz a naptárjába, hogy irány a szomszéd város (Winchester) hogy közelebbről is megnézzék az Olimpia Lángját, amivel pár napja már megyéjükben séta-futkosnak.

Pár körlevelet is szerkesztett hozzá, hogy barátokkal együtt éljék át ezt a “once in a lifetime” élményt.

london2012-004

Napok óta összevissza volt az időjárás, hol esett, hol sütött és a környékről, a láng útjáról szomorkás, esős hírek jöttek. Valahol még el is aludt a széltől/esőtől..

Reggel BHFbe indulás előtt bekészített esernyőt, esőkabátot és fotómasinkát, mobiltelefont, hogy minden rendben legyen, esőre, eseményre hangolva.

Szólt is, hogy ma nem marad sokáig és  3,5 óra után kereket oldott, hogy csajokkal való találka után átvonatozzanak Winchesterbe, ahova információ szerint 2 órára (körülre) várható a láng érkezése :)

Az időjárás még mindig kétséges volt, mert kék ég és fehérfelhők voltak jobbra és sötét felhők balra.. kisvárosba megérkezve viszont esőnek, sötét felhőknek nyoma sem volt, napfény és vidám hangulat várta a lányokat és a lángot is.

Anglia, én így szeretlek :) :)

A láng útvonalán már 1,5 órával a várható érkezés előtt ücsörögtek néhányan és a tömeg csak egyre gyűlt és gyűlt.

Ők is elhelyezkedtek egy jónak tűnő helyen, ahonnét azonban kicsit kitúrta őket egy négygyerekes tipikus benefit család (bocsi, de ez tény, ilyenek vannak itt, nem kevesen).

Mindenfelé Union Jack lobogók a tömeg kezében, ruháján, kalapján, akárhol…mindenhol. Meg persze nem kevés rendőri jelenlét.

Idő van, idő van, de semmi .. majd megjelenik egy fáklyát tartó emberke, két kísérővel.. mindenki sikít, kiáltozik, fütyül és éjjenez…de hát ez milyen láng, nem is ég?!  Eléggé megdöbbentek a csajok, sőt még a lány is, hogy láng nélkül lesz vége a napnak, vagy valamit rosszul láttak-e?

dehát ez nem is ég... :) :)

A tömeg egy része szétszéledt, átfutott a másik oldalra, ahol folytatódott az útvonal, de a lányék csak nem mozdultak, mert tudták, hogy ez még nem lehetett a LÁÁÁNG és igazuk is volt.

Pár perccel később megérkezett az igazi fáklya, lobogó tűz volt a tején!! Szóval látták az igazi olimpiai lángot, az igazit, amit ott vittek el előttük ..

Na ezután ők is átfutottak a másik oldalra, hogy lásság mégegyszer (tömegen át is).

Csudi hangulat, csudi ééélmény! Ez egy igazi once in a lifetime lehetőség, de ha minden jól megy, és az időjárás nem lesz nagyon ellenük, akkor szombaton újra látják a másik városkában :) és akkor twice in a lifetime lesz heheh

london2012-071

Az igazi lángot a kép alatt találja T. Olvasó :)

Advertisements