Tags

, , , , , , , ,

Nem nagyon szokott otthoni ízeket gyártani az itthoni konyhában, de néha-néha szükséges és előferdül ez is.

Alapvetően elvannak a helyi lehetőségekkel, otthoni falatok rágcsálására ott van az OTThoni időszak, ami alapvetően nem kevés (ebben az évben meg igazán sok) és a többi időszakban eszik, amit itt(honi) alapanyagból tálalhatnak :)

De ma reggel úgy gondolta, hogy muszáj lángost gyártani, valahogy nem lett volna kerek a napja, ha ma ez kimarad (ha már kánikula és napsütés nincs, akkor legyen lángos).

Így hát fogta, édesanyja, szétesőfélben lévő Horváth Ilona szakácskönyvét, aztán óvatosan vissza is tette a polcra, mert krumplit főzni (mikrózni) nem akart. Viszont a neten talált egy igazi retró, strandos lángosgyártási leírást. Ennek neki is állt, az egységek felével és el is készült a mai ebéd/vacsora, LÁNGOS FORMÁJÁBAN.

Pucolt hozzá pár gerezd fokhagymát, amit belekevert tejfölbe, reszelt hozzá jó sok füstölt parenyicát és már falták is, állva a tűzhely mellett, mert ez is (ahogy a csintalanpalacsint is) csak frissen, iziben jó :)

A Zura megjegyezte, hogy most már nem kell strandra menni akkor lángosért, ha a lány is egész jót tud gyártani.

langos

Receptet itt talál T. Olvasó, ha érdekli ni: klikk!