Tags

, , , , , , ,

Akár hiszi a T. Olvasó, akár nem, de a lány még januárban, sőt még március közepén sem gondolta volna, hogy  a 100. évfordulós ünnepségek (megemlékezés) részese lehet…

Illetve ez nem egészen igaz, mert mint tudjuk, Southampton közelében élnek, és mivel a hajó pont innét indult 1912. április 10-én, ezért egyértelmű volt, hogy a megemlékezés részese lesz, ha bemegy a városba és ott tátja a száját, esetleg kattintgat kicsit a masinkájával.

seacity

Főleg, hogy egy csudi múzeum is épült az évforduló alkalmára és mindenféle jelmezes megemlékezéssel tisztelegnek a sok-sok odaveszett ember előtt. Sok a helyi kapcsolat, mert a személyzet nagy része a városból, környékről került ki. …

De végül úgy alakult, hogy ezekről az eseményekről kicsit lemaradt, mert elutaztak Belfastba és az utolsó előtti pillanatban még sikerült észbekapniuk, hogy akkor a Titanic kiállítást ott nézzék meg! A helyi múzeumba bármikor eljuthatnak, de Belfastba nem járnak sűrűn, így az ottani Titanic emlékmúzeumot járták be.

Monumentális épület, méltó emlék a szomorú sorsú hajóhoz.

egy ember a vízretételkor is meghalt, rázuhant egy gerenda... :(

Kapcsolódások:

Képes

S@sótól kapott link is érdekes információt tartalmaz.

SeaCity Museum – Southampton

Faces of the crew

BBC – Southampton Remembers

BBC – news Titanic

RMS Titanic – majd a wiki megmondja (HU)

National Museums Northen Ireland

Encyclopedia  Titanic

nem is volt messze már…

RMS Titanic

Persze, máskor is süllyednek el  utasszállító hajók pl. a Volgán vagy a Costa Concordia (hajozz.eu) (Costa_Concordia -wikipedia).

titanic-150

Advertisements