Tags

, , , , ,

soros

Mielőtt bárki is azzal vádolná a lányt, hogy hazafelé köpköd, kijelenti, nem, ez nem igaz, csak látja a dolgokat és ezek mélységesen felbosszantják. Annak idején is látta, amikor még Magyarországon élt és most is, főleg, hogy már lát másmilyen működést.

Na, de nem magyarázkodik, hiszti van, nem kicsi.

Alapvetően nem híve a hétvégi, sőt a késő esti (éjjel-nappali) nyitvatartásnak sem.

Úgy hiszi, az ember képes annyira megtervezni akár egy 4 napos hétvége előtt is a dolgait, hogy ne haljon éhen, ha 1-2 napra bezár a bolt. Ezt régen is megoldották az emberek, most is túlélik valószínűleg, valahogy…

Na, de vannak szolgáltatások, ami azért nem ártana, ha nyitva lenne hosszabban, főleg, hogy többtényezős a dolog.

Mert ugye tej, kenyér és még talán slozipapír nélkül is elvan az ember legalább 12 óráig, de az, hogy bérletet ne lehessen venni este 8 után, na az azért kicsit fura. Főleg, hogy az utazáshoz érvényes jeggyel vagy bérlettel kell rendelkeznie az utasnak.

Nem, nem olyan felelőtlen, hogy úgy érkezzenek Magyarországra, hogy ne legyen 1-2 csomag buszjegy a zsebében, de szeret inkább bérlettel utazni.

Most is ezt tervezte, felvonatozik vidékről és vesz bérletet magának, hogy az elkövetkezendő napok alatt ne legyen gond ezzel.

De nem vett, mert nem volt lehetősége venni. Este 8 óra után már ne akarjon se jegyet, se bérletet, mert nincs pénztár (de amint látja, napközben is kell némi időt szánnia rá, ha végre törvénytisztelően, jeggyel vagy bérlettel szeretné megkezdeni az utazást).

Nincs pénztár egy olyan állomáson, ahova vonatok hozzák a vidékről feljövőt (akár először a nagy fővárosban járókat), külföldről is érkeznek ide vonatok (akár először Budapestre érkezőket), meg buszok is jönnek és menni kéne a metróval, villamossal, helyi járattal esetleg tovább, mert csatlakozás, másik pályaudvarra eljutni, meg ilyenek.

Nem, pénztárt ne keressen az utazó 8 óra után.

Sőt működő automatát sem, amiből a jegyét megvásárolhatná…

És akkor még az ellenőr is, akihez próbált a lány kedvesen közeledni és kérdezni tőle, úgy beszél vele, mint akivel akkor kell beszélni, ha valami rosszat csinált és  még azt is közli “…8 után már ne szeressen bérletet venni”…

Hát a lány eléggé megdöbbent!

Mert tényleg, 8 után már kibírja az ember tej, kenyér nélkül másnap reggelig, de jegy nélkül hogy jut haza?!

Ott toporogtak az emberek és fel-alá szaladgáltak, hogy nem működik az automata, nincs pénztár sem… ott csencseltek azok, akiknek esetleg tömbjegyük volt és segíteni szerettek volna embertársaikon. Az ellenőrök meg ott álltak továbbra is, szóval muszáj volt valahogy jegyet szerezniük azoknak, akik haladni szerettek volna. Egy jegyet a lány is adott egy leánykának (ingyen, mert olyan ideges lett, hogy zárva a pénztár).

Komolyon, ezt látja az országból az éppen első alkalommal itt járó ember? Ezt!?! Hogy a tömegközlekedéshez nincs megfelelő háttérszolgáltatás? Mert nem érdekes még az sem, hogy ritkán jár a busz, metró, villamos, de hogy még jegyet venni se lehessen, akkor tényleg ne csodálkozzon senki, hogy az emberek egy részének eszébe sem jut érvényes jeggyel utazni, minek, kinek?!

bkv

 

 

És akkor a reptéri kicsit sem kedves fogadtatásról már nem beszél, amiben a múltkor alkalommal volt részük (nem csak nekik, hanem 190 utasnak velük együtt)… Ez fáj neki, ezt látja az érkező az országba belépve, országképnek, ezért muszáj hőbörögnie kicsit…

Advertisements