Tags

, , , ,

Napok óta, amióta befejezte a könyv (Az orosz szerető – Kate Furnivall) olvasását, kattog az agya. Kattog, több okból is.

Először is az első 120 oldalt kínkeservesen tudta le, közel 1 hónapig próbálta magát rávenni, hogy haladjon, de napi 1-2 oldalán többre nem volt ereje, kedve, idegzete. De valahogy utána meg letenni nem volt kedve.. Érdekesen lett ez megint megírva. És most jár az agya az olvasottakon, újra és újra felidézi a jó kis kavarodásokat.

Másodszor meg azért, mert végig a könyv olvasása közben nem látott arcokat, ahogy máskor szokta. Most csak figurákat/alakokat látott hátulról, oldalról, valamilyen takarásból, de szemből nem látott egyet sem. Egyszerűen képtelen volt bármelyik alakra behelyettesíteni egy színészt. Pedig általában máskor mindig elég hamar megvan, hogy ki játszana kit, ha a könyvből film készülne.

Még akkor is megvan a saját szereposztása, ha már tudja, hogy a valóságban más színészek lesznek majd a szereplők…

Az orosz szerető soraihoz nem bírt embereket találni, főleg, hogy az elején a vezérfonalat sem találta, utána meg valahogy nem jöttek elő az arcok. Napok óta ezen kattog az agya. Talán az egyetlen figurához talált embert, hozzá rögtön kettőt is.

Valentina Ivanova arisztokratikus származású fehérorosz zongoraművésznő szerepére magyar film esetén Kováts Adélt választaná/kérné fel, ha amerikai a film, akkor meg Catherine Zeta-Jones lenne a választottja. De a többiekhez most más tippje nincs.

Ráadásul, most megtudta, hogy van folytatása is a könyvnek Lydia titka címmel, bár erről még rosszabb kritikát olvasott, mint az első részről..ááá Mindegy, majd egyszer megpróbálja azt is beszerezni, meg elolvasni is. Kíváncsi lesz, neki az mennyire jön be.

Az orosz szerető alapvetően egész olvasmányos volt, leszámítva a már említett első 120 oldalt, ha azon túljut az emberlánya, akkor már érdekes, izgalmas, félelmetes, le nem tehető…

T.Olvasó olvasta-e ezt a könyvet? (Kate Furnivall – Az orosz szerető és/vagy a Lydia tika)

T.Olvasó szokott-e szereposztást rendezni egy-egy könyv olvasásakor és mennyire jön ez össze a megfilmesítésben a színészekkel, ha megfilmesítették a könyvet?

 

Advertisements