Tags

, , , , , , ,

Még valamikor augusztusban vagy talán szeptemberben hallottak arról az MR1 Kossuth Rádió egyik műsorában, hogy a nagy szerelmi trónról lemondás nem is biztos, hogy megérte az áldozatot.

Mindenki tudja, hogy a királynő apja úgy került a trónra, hogy annak testvére Edward VIII. lemondott a királyoskodásról, mert szerelmes volt egy többszörösen elvált, amerikai nőbe (Wallis Simpson) stb…

Ez a műsor a Kossuth Rádióban arról szólt, hogy találtak valami titkos levélkupacot, amiben a szeretett asszony (Wallis) a régi kedvesének írogat mindenféle szépet és jót, miközben Edward oldalán éli minennapjait (boldogságot és szerelmet mutatva). Meg kiderül a sorokból, hogy valami “terv” része volt beleszeretni a király(jelöltbe), de ugye másképpen sült el végül a dolog, mert Edward komolyan vette az érzelmeket.

Erről még egy dokumentumfilm is készült és a Channel 4  (Wallis Simpson: The Secret Letters címmel) mutatta be valamikor nyáron. Ezzel a műsorral kapcsolatosan került elő a hír a Kossuth Rádióban is.

A lány utána akart nézni, amikor ezt hallották, de aztán utazgattak, tettek-vettek el is felejtette ezt a kicsit csalódásnak megélt hírt.

Most, hogy Madonna megnyerte a legjobb eredeti filmdalnak járó díjat a Golden Globe tegnapi díjkiosztóján, a lánynak hirtelen eszébe jutott ez a Kossuth Rádióban hallott hír. Bár az is közrejátszott ahhoz, hogy eszébe jusson, hogy Madonna pont ezt a szerelmi szálat mutatja be legújabb filmjében W.E. (Film részlet itt).

Érdekes és kicsit szomorú is, mert ha igaz, hogy Wallis nem volt igazából szerelmes Edward királyba, akkor egészen máshogy néz kis ez a tündérmese (királyfi lemond trónjáról, hogy elvegye a szerelmét). :(

Mindenesetre most akkor itt az ideje, hogy megkeresse a lány valahol ezt a titkos leveleket bemutató dokumentumfilmet és megnézze, majd azután Madonna rendezésében elkészült W. E.  filmet is, mert a bemutató alapján egészen jónak tűnik, főleg, hogy két szálon fut az esemény benne.

Valószínűleg a videó Anglián kívül nem nagyon jelenik meg, de ezek a szerzői jogdíjak mindig belepiszkítanak kicsit a videómegosztásokba :( De akit érdekel, próbáljon meg a youtube oldalán keresgélni Wallis Simpson – The Secret Letters szavakkal, hátha kidob olyat is, ami máshol is megnézhető…

Kapcsolódások:
Mégsem szerelemből ment…

telegraph.co.uk/culture/tvandradio/

Advertisements