Tags

, , , ,

Akciós volt ma a vodka…

Szerencsére otthon valahogy elkerülték ezeket az akciókat, itt meg valahogy jobban belefutnak ebbe-abba.

Az elmúlt évek alatt

láttak már piacon kasszába belemarkoló és elrohanó suhancot,

álltak már lövöldözés miatt lezárt úton,

szemük láttára bilincseltek meg fiatalokat a buszmegállóban,

ugrottak már félre rendőrautó elől, ami éppen ugróstarttal indult a menekülők után,

próbáltak elhúzódni az éppen összeverekedők közeléből stb.

De ez a ma esti mutatvány sem volt piskóta.

Kiugrottak a távolabbi legkisebbisszámítba tankolni meg vizet vételezni, és ahogy bandukolnak fel a lépcsőn a sötétben, próbál a lány arra koncentrálni, el ne zakózzon, mert az megy neki. Egyszer arra kapta fel a fejét, hogy egy termetesebb hölgy alkalmazott nagy lendülettel halad el mellette a parkoló irányába, konkrétan egy bevásárlókocsit toló ember után. Azt gondolta a lány, hogy talán elvesztett valamit az a fiatalember vagy valami… De mire a hölgy átért a zebrán (fél pillanat sem volt) a bevásárlókocsit úgy otthagyta a fickó, mint eb a Szaharát a nő meg kicsit még futott utána, de végül  fogta és visszatolta a megpakolt kocsit az áruházba.

Hogy mi volt benne? Leginkább több karton vodka, néhány zacskó csipsz…

A Zura meg a lány azért haladtak befelé, mert nem akartak annyira bámészkodni, de már ez is megdöbbentő élmény volt nekik, hogy mik nem történnek egy-egy unalmasnak hitt csütörtök este itt vidéken :) Mások is rémülten beszélgettek a történteket látva.

Érdekes volt, mert ahogy bejutottak az üzletrészbe rögtön bele is futottak egy hasonló cuccokkal megpakolt bevásárlókocsit ringató fickóba.

Olyan rémült fejjel tologatta fel és alá a több karton vodkát és desszertet tartalmazó kocsit, hogy félelmetes volt ránézni. Teljesen tanácstalan volt, látszott a fején, hogy ideges, feszült és a jelre vár, hogy mikor iramodhat neki, hogy a kocsit kitolja a bejáraton. A lány gyomra is rögtön görcsbe ugrott, mert rossz érzés volt látni, hogy még nincs vége az akciónak és igazából részese ennek a valaminek. Szólni ugye, kinek szólhatott volna, mi alapján rágalmaz meg egy békés bevásárlót azzal, hogy valószínűleg ki akarja tolni a cuccost fizetés nélkül az ajtón?! Fura érzés volt, nagyon fura. Bár biztos a kamerán is figyelték már, de ugye a biztonságiak is várták a tettenérés lehetőségét.

A fickó hirtelen telefonálgatni kezdett és egyik pillanatról a másikra szépen elhagyta a telipakolt bevásárlókocsit az egyik sor végén és eltűnt.

Mikor jó idővel később azon a soron ment végig a lány, a kocsi ott volt érintetlenül, ahogy az a kis suhancgyerek hagyta. Úgy látszik, nem merték megkockáztatni a második fussunk ki a kocsival, hátha nem kapnak el – akciót.

Pfu, nem volt jó érzés, kicsit sem, még így utólag rágondolva sem.

Hát ezek vannak itt vidéken, így unalmas téli estéken..

Említettük már, akciós volt ma a vodka…amúgy tényleg. Lehet, hogy csak jogsi nem volt náluk, hogy igazolják a korukat a pénztárnál (proof of age) .)

Advertisements