Tags

, , , , ,

A napokban gondolkodott a lány azon, hogy meg kéne most már ismerkedni a baloldali szomszéddal is.

A jobboldali hölggyel már elég régóta (szinte beköltözés óta) valamilyen szinten bratyiznak, beszélgetnek, ha összefutnak az utcán, plázában, bejárat előtt. Tavaly karácsonykor még sütit is adott neki a lány, meg díszes narancsot a képeslap mellé. Kicsit siket a hölgy, ezért nehézkes a kommunikáció, de talán eddig még nem értették egymást félre.

A szemben lakó családból is a pasival egészen jól elvan a lány, ők is kaptak díszes narancsot (szegfűszeggel telenyomkodottat, néztek is furán rá). Meg közösen lapátolták a havat, amikor leszakadt tavaly decemberben. Amikor összefutnak elcsacsognak erről-arról, viccelődnek.

De a baloldali szomszéddal eddig valahogy még integetésnél tovább nem jutottak, meg talán 2x köszöntek egymásnak, pedig tudják a hölgyről, hogy nagy kertészkedő, meg van egy kutyájuk is (a kertjükbe pont átlátni a közlekedő ablakából).

Ma délelőtt viszont levelet kaptak tőlük. Rövid és lényegretörő volt:

Hi, a hátsó kerítés kidőlt a széltől… Sára és Feri @házszám

Persze, nem ez a nevük, de az most más kérdés.

Na, ettől a levéltől a lány vérnyomása kicsit felugrott és hátra is rohant a kertbe, mert nem egészen így gondolta az ismerkedést a szomszéddal :(

Remek látvány fogadta.. még szerencse, hogy a Sáráék valamikor ősszel átalakító hadműveletbe kezdtek a kertben, így csak a lefóliázott földre zuhant a kerítés. Illetve, nagyon reméli, hogy semmi komoly kárt nem okozott ez a kidőlt vacak a szomszédnak.

dec13_thumb[2]

Mivel itt a bérleményekkel kapcsolatos összes gondot a landlorddal vagy az ingatlanossal kell megbeszélni, ezért most kicsit kényelmetlen ez a helyzet, mert a kerítéslapok elég nehezek és a lány nem bírja egyedül felemelni és elrángatni a szomszéd kertjéből. A Zura dolgozni van.

Pedig, mennyivel egyszerűbb lenne, kihívni egy segédbácsit és pikk-pakk legalább hozzákezdeni a károk helyreállításához és intézni a dolgokat.

Nem, először írni/telefonálni kell az ingatlanosnak, aztán várni a fejleményeket, hogy a cég mit mond (meg ugye valószínűleg a főbérlőt is tájékoztatja az iroda és ez azért nem egyszerűsíti a dolgokat).  Szóval, várni kell.

De minden rosszban van valami jó, legalább leveleztek egyet a szomszéddal és most már van valami közös pont, ami után kezdhetik az ismerkedést.

Ha először csak ennyiből is áll a válaszlevél:

hi, köszi és elnézést kérünk, már szóltunk az ingatlanirodának a kerítéssel kapcsolatban…a Zura meg a lány @házszám

dec13a_thumb[3]

Advertisements