Tags

, , , , ,

Ahhoz képest, hogy az utcájukban van egy bevásárlóközpont soktermes mozival, valahogy nem járnak át filmezni… Pedig otthon nagy mozizók voltak.

Mindig látnak 1-2 előzetest, ami után megbeszélik, hogy ezt a filmet bizony muszáj megnézni, de végül elmarad.

Most viszont megfogadták, mennek és moziznak.

Az első film, amit meg is néztek egy dráma volt, viszont rögtön kaptak hozzá egy másikat is, amit meg kell majd nézni. Nem, nem az előzetesek közül, hanem a filmben “szereplő” filmet is érdemes lenne megnézni (A herceg és a színésznő – 1957) ezek után.

My Week with Marilyn (Egy hetem Marylinnel) pedig eléggé lehangoló egy dráma volt, persze, mert dráma, mondhatná a T. Olvasó. De itt megjegyzi a lány, hogy nem a drámasága miatt volt lehangoló, hanem, mert valahogy nagyon megdöbbentette, hogy így mutatták be a színésznőt ahogy… Talán azért, mert nagy valószínűséggel tényleg olyan volt, amilyen. De ezt majd mindenki úgy is másképpen éli meg, ha megnézni a filmet.

Jó színészek játszottak benne, alapvetően nagyon jól (Judi Dench, Emma Watson, Kenneth Branagh, Zoë Wanamaker, stb). Kár, hogy Kenneth Branagh-t nem ismerte fel egy csomó ideig, pedig tudta, hogy őt kel keresni benne főszereplőnek, jól megváltozott, amióta utoljára látta, vagy valami…

A film amúgy Colin Clark életrajzi regényének (naplójának) feldolgozása.

És még érdekességnek elmondja, hogy  csak nekik vetítették hétfőn délután a filmet :) a sarki moziban, így igazán remek kis évfordulós mozizáson vannak túl.

Aki teheti, tessék megnézni!

Kenneth Branagh

Marilyn Monroe – majd a wiki megmondja

A herceg és a színésznő (port.hu)

Advertisements