Tags

, , , , , , , ,

Péntek este elindultak a csajok az éjszakába, és meg kell vallani egészen tartalmasra sikeredett az este.

Első állomás egy a Metodista templom volt, ahol karácsonyi ünnepséget rendeztek jazz zenekarral (HiLife Big Band), iskolás táncoslányokkal, (kisebbekkel és nagyobbakkal), Gospel kórussal, a város polgármesterével és közös karácsonyi dalok éneklésével. Például O Come All Ye Faithful vagy a Silent Night, Hark the Herald és Merry Christmas Everybody! is listán volt, amit felállva, közösen énekelt a közönség a kórussal és a zenekar tagjaival. Nagyon jó hangulata volt. Nem is tudja, mikor volt utoljára egyáltalán templomban, de olyan templomi rendezvényen meg aztán még talán sosem volt, ahol világi dolgok vannak előtérben inkább.

A rendezvényen gyűjtést is szerveztek a ChristianAid szervezésében (Kongói Demokratikus Köztársaság támogatására). A jegyek ára is már az adomány része volt, de még utána is körbeadták a kis vödröket és közel 900 font gyűlt össze. Ezek olyan jó dolgok, főleg így ünnepi időszakban könnyebben segít mindenki, és jó látni, hogy az emberek még  próbálnak segíteni a rászorulóknak.

Miután kiénekelték és kiadakozták magukat a barátnők, átmentek egy lazább hangulatú helyre, ahol egy-egy jó korsó sör mellett kicsit csacsogtak egyet. Igaz, éjfél előtt szólt nekik a pultos, hogy lassan bezár a pub, így hát hazafelé vették az irányt..

De a karácsonyi időszak ezennel visszavonhatatlanul megkezdődött, mert innét kezdve egymást érik a karácsonyi vacsorák, ebédek, találkák, karácsonyi piacokat járó napok.

Egészen ünnepi hangulat van már, talán a lakást is sikerül megint majd hamarost feldíszíteni, mert december az a díszek hónapja kell legyen :)

T. Olvasó is díszbe öltözteti a lelkét, házát?!

karacsonyi

 

 

Advertisements