Tags

, , , , ,

Na, már megint valami új és valami kártya… bár ezen nem gyűjtenek igazából semmit, de megkönnyíti majd a közlekedést, ha a főváros felé veszik az irányt.

Alapvetően elég keveset voltak eddig Londonban, mert valahogy sosem alakul úgy a hétvége, hogy arrafelé induljanak el. Először is vagy nem voltak a szigeten, vagy valami National Trust kertet, házat mentek vidéken megnézni. A lány volt Londonban a nyáron többször is a vendégekkel, de a Zura igazából szinte semennyit sem volt idén. Ezért meg is állapodtak szeptemberben, hogy ezentúl, havonta legalább egy alkalommal felmennek kicsit kampajogni a főváros utcáira.

Ez szeptemberben össze is jött, mert Zsuzsit vitték vissza a buszhoz és utána nézelődtek pár órát a napsütésben, tehát a szeptemberi felutazással rendben is vannak. (London és Bartók)

Október, az kimaradt, és novemberre sem sikerül összehozni nagy valószínűséggel azt a londoni napot. De hogy elhatározásuk tényleg komoly, az abból is látszik, hogy megrendelték a fővárosi tömegközlekedéshez az Oyster kártyát.

Figyelem, ezt most megint nagyon pozitív visszhangot vált ki a lányból a ködösbeli ügyintézéssel kapcsolatban :) de muszáj elmesélnie az esetet: valamikor kedden (22-én) éjjel találták ki, hogy akkor vegyenek fejenként egy-egy ilyet, mert picit lehet vele spórolni a londoni marha drága közlekedésből.. Így pikk-pakk online kitöltötték, kifizették (feltöltötték az egységet rá) és ezzel le is tudták a dolgot. Majd érkezik egyszer… Hát ez az egyszer 1 nap múlva jött el! November 24-én a déli órákban bedobta a postás a csudi borítékokat, amiben a tok és a kártya is ott figyelt, és a lány elég rendesen meglepődött ezen a gyorsaságon (megint).

Nincs más hátra, mint előre a londoni tömegközlekedés forgatagába elveszni!

Bővebb információ az Oyster kártyáról az Oyster.tfl.gov.uk oldalon olvasható angolul, vagy magyarul a wikipedia oldala segít ebben.

 

Advertisements