Tags

, , , , ,

Tegnap éjjel olvasta, hogy behalt a freeblog.hu, nem kicsit!!

Augusztusig visszamenőleg nagyon sok blogbejegyzés elveszett. Szerencsére a lány csak picasaról linkelt fotókkal mahinált ott. De másoknak írásai tűntek el. És írásokhoz sok-sok hozzászólás :(.

Alapvetően a google.com/reader nagy segítség azoknak, akik nem mentették a bejegyzéseket, mert a lány is képes volt utólag 2 olyan blogot beszerezni, amit közvetlenül nem talált meg a neten, viszont az rss be tudta az szippantani oda… meg biztos vannak hozzáértők, akik majd visszavarázsolják valahogy…

De itt teszi fel a kérdést a lány: miért neten írnak az emberek bejegyzéseket, miért nem valamilyen segédprogrammal??? MIÉRT NEM????

Akkor tuti nem vesznek el az emlékek, agymenések, versek, akármi (blogtartalom) egy-egy ilyen katasztrófa esetén sem?? Miért nem használnak akár egy word dokumentumot erre a céljra, hogy abba írják és onnét bemásolva tegyék a netre??

Annyi jó kis segédprogram van.

A lány is ilyet használ már évek óta. Offline (!!!) megírja a bejegyzéseket, piszkozatokat a Windows Live Writer –ben, megformázza és 1 gombnyomásra felküldi a netre! Ilyen egyszerű.  Képeket és videókat is remekül lehet vele csatolni, mindenféle hivatkozást is. A gépen menti a bejegyzéseket, meg néha a netről is csinál mentés. Ennyi. Csak kicsit legyünk már rugalmasabbak és ne a freeblog.hu blogszerkesztőjének oldaláról akarjuk megváltani a világot…

Isolde.hu – jól mondja :)

Advertisements