Tags

, , , , ,

A minap az alábbi bejegyzést látta egy kedves ismerősének a facebook üzenőfalán (remélhetőleg nem baj, hogy itt most idézi, ugye??).

The honest ozzies… (Az ausztrálok becsületesek, mindenki visszaadta az 5 dollárt, amennyivel többet adott vissza a kávés fiú. Még akkor is visszaadta a többség, mikor ellenszenvesen viselkedett a srác… Ez egy reklám, rendben van. Ennek ellenére van alapja szerintem…) :)

Érdekes kis videó, és jó látni, hogy vannak becsületes emberek. És Csilla is pont a napokban írt egy hasonló pozitívnak mondható élményről (Becsületesség vagy ki tudja).

Viszont, a lánynak el kell gondolkodnia, hogy nehogy becstelennek tartsák ezek után, ha véletlenül valahol kandikamerával veszik a vásárlást.

Hogy miért is?

Alapvetően a lány nem használ készpénzt, nagyon ritkán, kis összegeket fizet csak azzal, illetve, ahol nem bírják elfogadni a bankkártyáját. Ilyen leginkább külföldön (Magyarország, Belgium…) fordul elő, vagy legalábbis minimum összeghatárhoz kötik a kártya használatát.

Azonban, ha készpénzt használ, akkor viszont a lány bizony soha meg nem számolja a visszajáró pénzt, amit kap, mert ő alapból azt gondolja, hogy jól adnak neki vissza. Őt sem csapják be és magukat sem a pénztárosok…

Sőt, manapság már úgy csinálja (mivel itt a ködösben leginkább fillérkék, csörgő pénzecskék jönnek vissza a kasszából), hogy bizony odatartja a pénztárcáját a kasszához és engedi beleönteni az aprót az pénztárosnak.

Tehát ő észre sem venné, ha többet kapna vissza, igaz azt sem, ha kevesebbet…

Egyszer angolon volt szó arról, hogy bankjegykiadó-automatával csinálták ezt meg, hogy több papírpénzt adott ki, és ott is egész szép számmal visszaadták az emberek a többletet. De sehol sem találja most ezt a neten :(

 

Advertisements