Tags

, , , , ,

Elképzelhető, hogy mégiscsak van az indiaiak és a magyarok között valami rokoni szál!??!?!

…mert hát ugye volt ott nekik az a május végén megnyitott hatalmas üzletház, ami még július végén is csak olyan 88%-os készültségi fokban várta a vásárolni vágyó madrasiakat.

És most meg itt van ez a Mohácsi Történelmi Emlékhely, amit volt szerencséjük a napokban meglátogatni.

Mohacs

Valami közös kell, hogy legyen velük, ez már tuti!!

Be kell vallani, nem tervezték a mostani évforduló alkalmából való meglátogatását a helyszínnek, de úgy hozta az útjuk, meg az MR2 Kossuth Rádió hírműsorában is többször hallottak róla, így hát bekanyarodtak az emlékhely felé.

Hétfő volt, nem voltak sokan, így nyugodtan körbe tudták volna járni a helyet, ha lett volna mit. De igazából a régi parkon kívül mást nem nagyon tudtak bejárni, mert még nem volt kész, pedig az ünnepi megnyitó már előző nap megvolt.

Jegyvásárlásnál elmondta a pénztáros, hogy be lehet menni az épületbe, le is lehet menni a múzeumrészbe, ami csak 20%-ban van még kész, de a kinti, fenti részre sem lehet még felmenni.

Ezen elcsodálkoztak, mert azt hitték, ilyen csak a mesében van, meg mondjuk Indiában, ahol az októberi Commonwealth Games (Nemzetközösségi Játékok) szervezésével, elkészülésével (is) voltak gondok nemcsak a bevásárlóközponttal.

Nem ítéltek elsőre a hallottak alapján, inkább lementek, megnézni, hogy mi is van ott lent, ami 20%-ban van készen!?

 

Mohacs-9

Hát izé, hogy is fogalmazzon, alapvetően tényleg indiai körülmények fogadták őket abban az aprócska alagsori múzeumszerűségben, még a meleg is pont megvolt hozzá (meg áram mellett vízfolt).

A lépcsőn már most volt néhány mozgó kocka és úgy az egész nem volt valami európai szintű érzés… Pedig az elképzelés biztos nem volt rossz, csak nem értik, hogy ha nincs kész, akkor miért adják át, miért nem tudták ezt előbb elkészíteni és csak utána a nyilvánosságot beengedni?!? Valami szervezési hiba folytán nem készültek el a 485. évfordulóra?

Az elhozott szórólap az mondja, hogy a támogatás összege: 1.058.457.050 Ft, a beruházás költsége meg  475.012.124 Ft.

Vagy nem is az indiaiakhoz van köze a magyaroknak, csak simán ez valami magyar szervezési gebasz, ahogy annak idején is képesek voltak harcba szállni a hatalmas oszmán sereg ellen azzal a maroknyi (30ezer fős) halálraítélttel?!

ui: És Pákozdon kívül van-e nyertes csatának emlékhelye magyarországi területen vagy csak a vesztes csaták helyszíne jutott nekik emlékezésre?! (most nehogy valaki a visszafoglalásos csaták helyszínét leírja, mert az nem igazán jó példa).

ui2: És politikai nézetes hozzászólásokat sem kér…sem egyik, sem másik oldalról, ez nem a jelenlegi és nem a múltbeli kormányokról szól, ez csak arról szól, amit láttak ők a saját szemükkel.

Azt tudja ajánlani az érdeklődő T. Olvasónak, hogy  csak pár év múlva menjen megnézni ezt az emlékhelyet, mert akkor már biztos kész lesz és interaktív is lesz, meg szép is, ahogy az a tervekben van. Addig itt van pár fotó a lány szemével a kép alatt.

És senki se feledje, kirándulni jó Magyarországon is, csak néha érdekes fura dolgokba botlik az emberlánya ;)

Mohacs-13

Advertisements