Tags

, , , , , , ,

Az ünnepi hétvégére eltervezte, hogy majd fesztiváljárást tart, de végül egészen máshogy alakultak a dolgok. Nem rosszabbul, csak kicsit másképp.

Eljutott ugyan a BB Szüreti Fesztiválra (fotók itt), még ingyen kürtőskalácsot is kapott, mert fotózgatta ott a pultot és a fiatalembereket (is) és elküldte nekik a képet (bár, olvasásvisszaigazolást nem kapott, de bízik benne, hogy a frimél.hu címet jól formázta át és megkapták a címzettek a képeket).

Kürtőskalácson kívül egyéb finom falatokat is kóstolt a 4 szüreti estén (ooh, azok a lepénykék), de sem egy koncertre, sem egy napközbeni műsorra nem jutott ki, mert vagy meleg volt nagyon, vagy éppen valaki volt náluk, vagy pedig mentek valahova.

Így tűzijátékot sem látott, mert vagy az autópályán gurultak vissza a kirándulásról, vagy éppen a Magyar Nemzeti Cirkusz műsorán próbált nem rosszul lenni a lélegzetelállító mutatványoktól. Csudi volt!

És hogy hova kirándultak?

Kaszópusztára, ami azért is érdekes hely, mert azon kívül, hogy a Zura itt volt valamikor régesrégesrégen körletorvos (vagy mi), de az is tény, hogy már többször is jártak arra az elmúlt években és eddig még egyszer sem jutottak be az étterembe egy jó kis vad-ebédre… Most sem történt ez máshogy, de ne rohanjunk ennyire a végére, mert nem (csak) enni mentek, hanem kirándulni, kisvasúttal be a Baláta-tóhoz és a fák adta árnyékban felfedezni a természetet.

Szép számmal gyűltek össze érdeklődők a szombati túravezetésre és egy igen kedélyes vezető segítette őket a felfedezésben, és mesélt nekik mindenféle történetet nem csak a vidékről. Sok érdekeset tudtak meg a Baláta-tó környékéről is, a fekete viperáról, a fekete gólyáról és a húsevő növényről (Aldrovanda vesiculosa), valamint fellelhető vadállományról, a szarvasokról és sorolhatná még, hogy miről is pontosan, de nem teszi, mert ez megint egy olyan program, amit érdemes átélni és úgy megismerni, felfedezni a T. Olvasónak személyesen.

Visszatérve a falatokra, ne rémüljön meg senki, éhen nem haltak, ugyan nem a kaszópusztai vadászház kínálatából, de Nagyatádon sikerült korgó gyomrukat megtölteni ezzel-azzzal :) .

Fényképek nem nagyon készültek (1-2 itt a kép alatt még található)

Kaszo-12

Mert Magyarországon is érdemes kirándulni, mert érdekes és szép!

Advertisements