Tags

, , , , , ,

Olyan sokszor látták azt a barna* irányítótáblát Longleat House felirattal kirándulásaik során, hogy megfogadták, egyszer elmennek már megnézni, mit is tud ez a hely. De valahogy ez eddig elmaradt.

Longleat-3

Végülis a vendégüknek köszönhetik, hogy szombaton elmentek és felfedezték nagyjából tövétől a hegyéig a Longleat kertet-házat-parkot, mert ő kérte, hogy az egyik legnagyobb labirintusba vigyék el. Hát elvitték.

Sajnos, a tervezettől kicsit később indították a napot, mert hármójuk közül ketten lázasak, dáthásak és torokgyíkosak voltak (de talán már megmaradnak), így nehezen szedték össze magukat.

Szóval kicsit későn, de megérkeztek, és azért jutott idő falatozásra, labirintusban való futkosásra, a ház bejárására és az állatkerti részt is egész jól fel tudták fedezni. Sajnos a szafari kimaradt, de talán egyszer visszamennek és majd a zsiráfokat is jól megnézik.

A házról, a parkról bővebb információt továbbra sem mesél a lány, mert arról már annyi helyen és módon írtak az erre hivatottak és még fognak is, és átmásolni, lefordítani feleslegesnek találja. Akit érdeke az alábbi helyeken tud utánaolvasni: hivatalos oldal, wikipedia és az 5percangol.hu oldalán is van egy érdekes videó.

egészen jól működött

Annyit azért még hozzátenne, hogy a labirintust remekül teljesítették időn belül, Bencúrról most nem beszélünk, ő egy ideig eljátszadozott a kifelé jövetellel. Addig a Zura meg a lány jól megnézték a selymes és pihe-puha agancsú őzeket, a madarakat és  papagájokat, csodás pillangókat, nem szimpatikus denevéreket, a háborús kiállítást (Hitler is maradhatott volna a festészetnél inkább, volt ott pár igen jól sikerült képe), hajókáztak, gorillát és fókákat néztek.

Ja, és érdemes még megemlíteni a ház urát, azaz Bath 7. márkiját (Alexander Thynn, 7th Marquess of Bath), akinek meglepő módon magyar (színész)nő a felesége. Szóval, van itt a közelben egy márkiné, született Anna Gael Gyarmathy, akinek a férjét (márki) elég rendesen megcsapta a párizsi művészvilág szele, mert öltözködése így közel a nyolcvanhoz még ma is bohókás és vidám :) festegetni is szeret és mindamellett igazi nőcsábász is.

Longleat-74

A kirándulásról fotókat a képre kattintva talál a T. Olvasó!

*barna irányítótábla itt a látnivalókat jelzi (múzeum, kert, ház, kastély, stb.)

Most pedig igyekszik a lány felkészülni a holnapi vendéglegény érkezésére, további szép nyarat T. Olvasónak :)

Advertisements