Tags

, ,

Lassan, de talán egyre biztosabban iperedik a háztáji a kertben.

Felelőtlenül kétszer is elég hosszú időre magukra hagyták a fejlődésben ezeket a kis ápolgatásra, pátyolgatásra váró növényeket. De talán, most még az elkövetkezendő tizennapban sikerül a fazékba/tányérba/pociba bevarázsolni valamelyikből egy-egy szemet (tiszta érdekemberek ők ketten a Zurával).

Eper, az nagyon kikészült, hogy nem voltak a közelben a házigazdák, mert bizony elhalt a múltkori hazaérkezésre elég rendesen. Most kezd magához térni.

A paradicsom meg olyan szépségesen szőrösen, csillogós, hogy egyszerűen képtelen felkelni mellőle, ahogy rásüt a nap, tiszta arany-csillámos és bámulja…(bár még nagyon zöld és nem is bírja úgy lefotózni, hogy látszódjon, de aki ápolgatott már paradicsomot, az úgy is tudja).

Cukkíniből már ettek egy falatot és a héten lehetőség lesz újabb falatra megint és a patiszonból is lett egy picike :)

Paprika és padlizsán végképp megsértődött a távollétek miatt, ezért arról már teljesen letettek, viszont a csigákat talán tényleg sikerült elriasztani a háztáji közeléből (valamennyire). Na, majd a jövő nyári, őszi szüret máshogy alakul, jobban próbálnak fókuszálni és helyben maradni…

garden

Advertisements