Tags

, , , , , ,

Nagypénteken tervezték, hogy ellátogatnak végre megnézni a Székelykapukat (amire végül csak vasárnap került sor) de egy kiadós sütizést követően olyan felhőszakadás ütötte fel fejét, ezért úgy döntöttek, elindulnak kicsit a kispirossal valamerre.

gyimes-11

A valamerre persze, már amúgy is tervben volt, viszont most csak reménykedni tudtak abban, hogy ha Gyimesbükk felé indulnak, maguk mögött hagyják majd a csúnya esőt. Így is lett, bár addig elég sok likba megfordult a kereke az autónak, viszont a kamikáze sofőrök sem ritkultak még az esőzés ellenére sem, de azért elérték az esőkupac határát és egy idő után az Ezeréves határhoz is eljutottak.

gyimes-18

 

Bár ezt vitatják páran, hogy az-e, vagy mi is az, de ebbe most nem menne bele. Szerintük a lényeg a megfogalmazás kérdése. Nem a határnyomok olyan idősek, hanem az ezeréves ország legutóbbi határa az, ami ott kellett, hogy legyen, ahol Gyimesbükk van. Az meg teljesen más kérdés, hogy vannak-e jelek vagy nincsenek, az ország, illetve Erdély itt volt határos a másik országgal. Ennyi, ezt nem lehet másképp mondani, írni, gondolni, így van és kész :)

gyimes-19

Gyimesbükkön fellépcsőztek a Rákóczi-vár romjain és a szépen felújított vasúti őrházat is jól körbejárták. Kicsit sétáltak is a településen, bementek a jelenleg működő vasútállomásra is, ami valamikor bizony szebb időket élhetett.gyimes-40

Sokat nem akartak elidőzni, mert az út a szállásukig ugyan csak 100 km, de az útviszonyok miatt nem tudtak gyorsan menni, főleg, hogy azt sem tudták, visszafelé milyen időjárás vár majd rájuk. Útközben még meg-megálltak pár helyen, ami azért nyújtotta a menetidejüket. Például felhajtottak egy víztározóhoz is, ami elég félelmetes vállalkozás volt, mert félúton az esős-kavicsos dombon az autó egyszer majdnem visszagurult, de aztán csak feljutottak. Utána még Csíkszereda utcáin is sétáltak egyet, megnézték a konzulátust és megkóstolták a rádióban reklámozott pékség termékeit is. Ötvenegynéhány kilométer még hátravolt, de fél 10-kor már a vacsorájukat falatozták és tervezték a következő napi programot…

gyimes-68

igen, a kép alatt van néznivaló ám :)

 

Kapcsolódások:

Gyimesbükk – majd a wiki megmondja