Tags

, , , , ,

Nem kicsit lepődött meg az éjjel, amikor megérkezésük után hátramentek megnézni a háztájit.

Egy egész dzsungel fogadta őket a kertben! A virágágyás teljesen elszabadult, olyan virágzásba borult, hogy csak na!

kert

Márciusban még teljesen üres ágyás volt itt, ahol most meg elvirágzott tulipán, gyöngyvirág (??) és mindenféle viruló ez meg az várta az öntözést, a szomjoltó vizet (mert kéretik elhinni, itt tényleg nyárszerű idő lehetett, nem vicceltek a ködösből érkező üzenetek, tengerparti lubickákról írt bejegyzések). Persze, némelyikről gőze sincs, hogy mi is! (kéretik segíteni a kisnövényhatározót elvesztett lánynak).

Szóval, 32 nap alatt sok minden történt valószínűleg T. Olvasóval is,  a lány is sok élményt élt meg, de a kert is olyan formát hozott ki magából, hogy öröm és vidámság, leginkább meglepetés, hogy ekkora és ilyen vegyes (ezt örökölték az előző lakótól, nem tudták, mennyire van teli a kiskert ezzel-azzal).

Sajnos a háztáji annyira nem örült az elmúlt hetek gazdátlanságánák, de talán majd a paradicsom és a többi kispalánta is magára talál az elkövetkezendő hetekben (gondos kezek veszik majd kezelésbe a Zura személyében). Epret valószínűleg nem szednek idén a kertben, de majd még alakulhat…

kert2

A városban is megváltozott ez-az, félig kész épületek felépültek, emelkedett április 1-jétől a postai szolgáltatások díja (április 1. a gazdasági évnek a fordulója) a suliban kicserélődött a társaság és a szomszéd fiatal párból 1 hónap alatt egy nyugdíjas, kicsit kerekded pár lett, bár az autójuk a régi, viszont a kutyus is eltűnt…

Az emberlánya csak 1 kicsit teszi ki a lábát a házból, aztán olyan dolgok történnek, hogy csak kapkodja a fejét.

Ui. jól vannak, megérkeztek szerencsése, kicsit hosszabb volt az út utolsó része az elvártnál, de túlélték. Most összeszedi magát és hamarost élménybeszámol :)

Advertisements