Tags

, , , , ,

Utazásaik során párszor belefutnak 1-1 magyar csoportba, főleg, ha egy helyen több éjszakát szállnak meg. Élmények vegyesek velük kapcsolatban.

Most is így jártak.

rom (5)

Ráadásul pont egy olyan csoporttal találkoztak, akik közé majdnem bekerültek, mert télen félretettek egy cetlit, de végül nem neveztek be a nosztalgiavonatra és  valahogy pont azt a szálláshelyet foglalták le a ködösből, ahova a csoport nagyobbik fele is érkezett (nem kevesen, kb. 150 fő).

Érdekes volt első reggel, amikor még nagyon senki sem volt a szálláson, milyen csendes, nyugodt volt a falatozásuk…

Másnap reggel bezzeg már nagy hangzavar, rendetlenség (!!!), üres tálcák várták őket, ahogy beléptek az étterembe.

rom (2)

Harmadik nap korábban próbáltak lemenni, hogy jusson még falat és a tömeget is elkerüljék, viszont a csoport is korán kelt, de jobb volt a helyzet kicsit, vagy a személyzet kezelte jobban azt.

Mondjuk, alapvetően nincs is baj ezzel, hogy tömeg, meg zsivaj, de azon rendesen megdöbbentek, amit a fiatal tanárember (csoportvezető) fejéhez vágott az egyik asztalnál ülő nőőőő.

Nem sokat hallottak, csak a hangnemet, meg a rikácsolást és azt, hogy ilyen, meg olyan, meg bezzeg ez nem volt benne a leírásban és ha nem mondják meg részletesen, hogy mi lesz ma, akkor nem megyek, mert nem vagyok hajlandó, mert tegnapi is és a többi…

rom (3)

Miután elcsendesedett a hely, a Zura meg a lány még kicsit ténfergett a falatok között, élvezték, hogy eltűnt a nép, csendesség vette őket körül. Egyszercsak hirtelen odaugrott hozzájuk a szállás-arca hölgy, hogy rémülten közölje velük, a csoport már elment, miért nem csatlakoztak hozzá? Maguknak is gondja van valamivel?

Megnyugtatták, hogy bizony, ők nem a csoporthoz tartoznak, nem maradtak le a programról, de ugyan mondja már meg nekik, hova volt az előző napi és hova lesz a aznapi kirándulás, mert fura dolgot láttak, hallottak az előbb.

A hölgy elmesélte, hogy merre volt és lesz a barangolása a csoportnak.

Azt is elmondta, hogy az a nő azért hőzöngött, mert nem tetszett neki a program, mert (most kapaszkodjon meg a T. Olvasó!) romokat, dimbes-dombos utakat kellett bejárni és ez roppant mód felzaklatta…

Aha, romok meg dimbes-dombos út, hát mégis mit várt egy erdélyi utazástól bárki is, aki egy ilyen utazásra adja fejét?!

A lány csak tátotta a száját és elcsodálkozott, hogy az ilyen ember minek is utazik, főleg egy olyan helyre, ahol a történelem megszólal, a táj mesél és a romok, igen, a romok adják az életet (vissza)!

rom (1)

 

Advertisements