Tags

, , , , , , , , ,

Pók a falon stílusban rohangáltak az elmúlt hetekben  Magyarországon, ahogy mindig, amikor itthon vannak (de ez nem rossz, csak kicsit néha fárasztó). A mostani hétvége sem volt otthonülős.

Szombatra egy születésnappal egybekötött barátlátogatóba voltak hivatalosak, ahova a Zura meglepetésvendégként végül befutott az est végére. A lány meg kampajgott kicsit előtte a városban, mert hallott a Kossuth Rádióban beszélgetést több érdekességről is szombati programnak, amire kíváncsi volt (mindenféle felvonulás, Holokauszt megemlékezés, Sakura-ünnep stb.)

Végül úgy volt vele, jó időben nyitott helyre megy, a Füvészkert mellett döntött. Gyermeki vigyorral fogadta, hogy végre az újfajta busszal mehet be a városba, bár párszor az elmúlt héten sikerült ilyen volvo (ha minden igaz) szerkezettel utazni, de most üres volt és szemügyre tudta venni jobban.

Háááát, érdekes egy jószág!

..mert ezeken a lépcsőkön kell felmászni ide...

Igazából nem is érti, hogy ezt ki és kinek tervezte pontosan, mert használni eléggé balesetveszélyes, amikor a busz halad és általában a megállóban nem sokat időzik, hogy a felszállók kényelmesen elhelyezkedjenek (biztonságban).

A középső ajtónál (szintbeli) felszállás után lépcsőzni kell a leüléshez, és a hátsó ajtónál meg már eleve lépcsőzni kell a buszra fellépéskor is és utána még pluszban megmászni párat, ha le akar ülni valaki. A lány fürge, neki igazából nem okoz gondot, de több utas is bosszankodott, hogy mozgó járművön az ülésekhez hozzáférni nem egyszerű. Ráadásul van egy plusz kis ülés, amit meg tényleg elképzelni sem tudott, hogy kinek is terveztek.…fura dolgok ezek.

ide egy gyerkőc befér, csak, ha mozog a busz, akkorn tuti nem tudja felpakolni anyája...

Mindegy, szombaton nem törte magát össze senki a buszon (nem úgy mint szerdán, amikor egy néni hátrazuhant az ülésmegközelítési akció közben, még jó, hogy tömve volt a busz és a testek felfogták) és a lány most még szórakozni is tudott, hogy bepréseli magát arra a szűk helyre, de aztán visszaült a kényelmesebb lábtávhoz.

A metrón sikeresen elvezényelt két németet a céljuk felé.. (valószínűleg teljesen másik irányba, mint amerre menni akartak, de a lányon pont nem volt rajta a szemüvege és igazából térképet sem tud mindig olvasni és a német fickók meg elkövették azt a hibát, hogy nem a megálló nevét magyarázták neki, hanem valami bekarikázott pacnit mutogattak a térképen. Ezúton is Bocsi fiúk!!!).

sakura-6

Ő viszont ügyesen megérkezett a Füvészkertbe (emlékezetből, mert már valamikor réges-régen járt ott), befizette a belépti díjat, bejárta a kertet, csodálta a színeket, a neveétsemtudjavirágokat, meg azokat is, amiket felismert és a cseresznyefákat meg a tulipánfákat is jól szemügyre vette, igaz örökbe nem fogadott egy fát sem, de adományozott azért párszázast a károsultak javára és kattingatott megint rendesen fotómasinkájával. Végül összekapta magát, mert megint a város másik végében volt dolga és már 1,5 órája ott kellett volna lennie, csak hát a jó idő, a napsugár, a növények, a városban utazgatás teljesen megbabonázták (felfedezni, megélni olyan jó, akit érdekel kukkantson a kép mögé :)).

sakura-109

Kapcsolódások:

Cherry blossom – majd a wiki megmondja (EN)

Cseresznyevirág – majd a wiki megmondja (HU)

Hanami – majd a wiki megmondja (HU)