Tags

, , , , , , , , , ,

…hogy ezek csak kirándulnak, kirándulnak és kirándulnak. :)

De hát mi mást tegyenek, mikor szerencséjükre az időjárás elfelejtette, hogy a ködös felett március végén milyen hőmérsékletet kéne lehelgetni és a nap is vidáman incselkedik velük. Bár kétségkívül a szombati napsütés valójában csak érzéki csalódás volt, sőt még az eső is szemerkélt egy kicsit, de pont jó volt arra, hogy megint beüljenek a kispirosba és elguruljanak egy NT nevezetesség felé.

Montacute 028

Most mondjuk a cél kiválasztásában közrejátszott az alkoholizmusok, hogy meg szerették volna nézni az egyik cider pincét (Cider Mill), hogy jól felmérjék maguknak a kínálatot (többek között a Cider Brandy-t).

Így először neten megkeresték, hogy hol is van pontosan a pince-üzlet vagy hogy is hívják The Somerset Cider Brandy Company Ltd. & Burrow Hill Cider. és ezután kinéztek egy közeli NT címet is :)

Szerencséjük volt, mert arrafelé több lehetőség közül is választhattak, így tudták, hogy kerek lesz nap.

 

kóóóstolóóó

Összenyalábolták magukat, most az egyik lengyel barátnéját vitték magukkal, és már indultak is a közel 2 órás utazásra. Sikongattak, mikor kisbirkákat láttak csetledezni és botladozni a mamájuk közelében, meg szomorkodtak, hogy mennyi róka és fácán lelte halálát az út szélén, de hát az élet márcsak ilyen.

Akkor is sikongattak, amikor az úton, ahol kb. a kispiros pont kényelmesen elfért egymaga, de már az ágak néha odacsapódnak az ajtókhoz, hirtelen szembejött egy óriás, azaz egy traktor. Persze, a sofőrök (a Zura meg a traktorosman) tudták a dolgukat, de a dilis nők az autóban nagyon izgalomba jöttek, hogy most mi lesz, most mi lesz. Mi lett volna? A traktorosman helyismeretét kihasználva úgy tolatott vissza, elsőbbséget adva a balga kirándulóknak, hogy elfértek mellette a kispirossal.

Ezután már csak azt kellett túlélni, hogy a páváskodó pulyka ne támadja meg őket az almafák között bóklászva. Elég mérges volt valamiért, de a tulaj azt mondta, nem kell aggódni, inkább páva, mint pulyka :).

Montacute 016

Jó sok mindent mesélt nekik a bácsi a borokról és azt is megtudták, hogy a meggyet bizony nem a helyi farmeroktól veszik (ez sajnálatos ám!!) hanem Lengyelországból hozatják lefagyasztva :( :(

nem helyi gyümölcsből, hanem egyenesen Lengyelországból... :(

Bejárták az almaborukhoz tartozó gyümölcsöst és csomagtartójukat megpakolva indultak tovább.

A Montacute háznál álltak meg, amihez természetesen tartozott egy csudi kertecske is és a legfelső emeleten pedig a National Portrait Gallery Tudor és Erzsébet kori (ez furán hangzik így, szóval: Tudor and Elizabethan) festményeket nézegethettek.

Talán még nem is jártak olyan NT házban, ahol ennyi mindent bejárhattak volna a földszinttől a legfelső emeletig. Mindannyian le voltak nyűgözve és megbeszélték, hogy szívesen töltenének átmenetileg 1-2 órát/napot abban a korban, amikor a könyvtárszobát, a szekrénykádat és a többi részét is használták a háznak arra, amire való, nem csak nézegetésre.

A kert és a ház között persze megint ebédszünetet rendeltek el maguknak, de kell a falat a felfedezéshez, nem!?

ebédelős

A nap vége előtt úgy döntöttek, hogy a közeli (40 perc) tengerpartra is lekocsiznak, egy kis friss levegőért az esti visszaautózás előtt. Burton Bradstock kavicsait cipőjébe gyűjtötte és közben megcsodálták a horgászokat a naplementét, majd elindultak hazafelé.

Szóval, igazából kicsit sem unatkoztak, még ha egyesek számára unalmas is, hogy a Zura meg a lány próbálják szabadidejüket ilyen fura kirándulásokkal tölteni.

Montacute 334

Képek itt a naplementés bácsi alatt vannak még.

 

Advertisements