Tags

, , , , ,

Az évek folyamán kinőttek már abból a bevándorló-gyermekbetegségből, hogy olyan nagyon hiányolják az otthoni ízeket.

Sőt, még azt is megkockáztathatjuk kijelenteni, hogy a lány (még a Zura is) szeretik a helyi falatokat. Az angol reggelitől kezdve a marmite-s pirítóson át a sós-ecetes csipszig megveszik és megeszik a helyi ételeket.

Persze, néha hiányzik nekik ez-az és amaz otthonról, de nem remegnek érte, sőt már nem is hoznak annyi finomságot magukkal, amikor indulnak vissza a ködösbe.

Igen, a keresztanya féle füstölt kolbász a rakott krumplihoz kell és jön velük, de túró rudit már régóta csak azért hoznak, mert a környéken lévő magyarok kívánságlistáján szerepel. És a csokikat is csak azért, mert az angol vagy lengyel, más bevándorló ismerősöknek mutatóba.

parizsi

Néha rájön a párizsi ehetnék, na olyankor elmegy egy waitrose üzletbe, és vesz a legjobban hasonlító német akármiből, hogy zsömlével magába tömje, egy kis hazai ízérzésért. De ez is csak 3-4 havonta fordul elő.

Viszont, amikor a tesco polcán Tokaji Aszút lát, akkor mindig mosolyog, hogy ez igen!

Néha látnak a waitrose kínálatában is 1-2 magyarországi ezt-azt (kolbászt, szalámit), de nem vesznek, csak jó érzéssel tölti el őket, hogy lehet kapni.

Most szombaton egy morrisons felé vitte őket az útjuk és a boros polcnál több hazai (otthoni) címkét is láttak. Egyet el is hoztak, hogy vacsora mellé szombatra és vasárnapra is legyen egy kis Cserszegi Fűszeres a pohárban (mert azért jó otthoni ízeket falatozni, kortyolni).

bor

Advertisements