Tags

, , , , ,

Na jó, igazából Palacsinta Nap vagy magyarul mondva Húshagyókedd, de a lényegen ezen mit sem változtat. Ma kedd van és bizony palacsinta lesz a vacsora, szóval palacsintás kedd van!

Miután a délelőtt nagyobbik részét ágyban, párnák közt (Ne ily halált adj, istenem, Ne ily halált adj énnekem!) töltötte, ezért úgy gondolta, kéne valami hasznosat is csinálni, nem csak teát iszogatva a hőmérőt ki-bepakolgatni, meg zsebkendőhegyeket felhalmozni az ágy mellett. Először kimászott az ágyból, aztán meg lemászott az emeletről és összeütötte a húshagyókeddi vacsorát. Mert, ha már angolszász (ez olyan hülye szó, nem?) területen él, akkor az itteni hagyományoknak megfelelően legyen palacsintás is ez a húshagyós kedd.

Azért palacsinta nap, mert a böjt előtt ez az utolsó nap, amikor még ehetnek a böjtöt betartók húst, meg mindenfelé olyat, ami a palacsintában is van (cukor, vaj és tojás, amiket tilos enni böjt alatt).

Húshagyókedd, mert otthon meg így hívják, de a lényeg ugyanaz, a 40 napos böjt előtti utolsó nagy falatozás ideje.

Szóval, összeszedte magát és nekiállt egy adag sós palacsintát gyártani és hozzá egy kis pipiciciből pörköltet… a részleteket meg a GastroGlobe receptes oldalon olvashatja a T. Olvasó.

hk

 

Advertisements