Tags

, , , , , ,

Tényleg tavaszodik, márt otthon is, de itt a ködösben aztán főleg. Meglepő és vidámítóan napsugaras napok vannak.

Szóval, visszavonhatatlanul itt van (itt kell lennie!!) a tavasz(nak).

Nymans-15

 

Mivel vasárnap reggel a Gatwcik felé jártak, ezért egy onnét nem messzire lévő NT látnivalót kerestek fel. Pár mérföldet kellett csak gurulniuk a romantikusan szűk úton, ahol hol kerékpárosokat, hol lovasokat kerülgettek és már meg is érkeztek Nymans Garden parkolójába. Az autóból kiszállva kicsit megrémültek, hogy rosszul választottak kirándulási célt, mert csupa gumicsimmás népet láttak, nekik meg most nem volt a csomagtartóban a megszokott pakk. Azért elindultak a kert felé és úgy voltak vele, ha elsüllyednek és nyakig sarasak lesznek, akkor is bemennek.

Persze, mondani sem kell, megint a kávézóban kezdték a látogatást, mert reggeli nélkül indultak és az úton eléjük varázsolt falat sem volt a laktató kategóriába sorolható.

 

Nymans-11

 

Jóllakottan kiegyensúlyozottabban indultak a kert és a ház felfedezésére. Két hét telt el az előző vasárnapi kirándulás óta és el lehet mondani, tényleg itt a tavasz!! Sokkal, de sokkal színesebb minden, vagy csak azért tűnt színesebbnek, mert az elmúlt héten elég sok szürkeség vette őket körül?! Mindegy, a lényeg, mindenféle nevétsetudják virágokat láttak és zöldet meg kéket és színeket! (ki volt írva általában mindegyikhez a neve, de most nem voltak megjegyzős kedvükben).

 

Nymans-116

 

Persze, a szobrok még letakarva várták az igazi tavaszt, a reggeli fagyok nélküli napokat, és a rózsakert sem talált magára, de itt az NT fotógalériában vannak nyáriasabb képek is. Valószínűleg egy kora nyári vasárnap megint el kéne nézniük arra, hogy azt az arcát is lássák a kertnek (vagy az őszit).

A házban mindenféle fura tükrök voltak, amik a szobák kicsinységét optikailag növelték és sok érdekes kiskacat (úgy látszik, másnak is értékes a régi emlék, bár ezek kicsit sem filléresek). Szomorú, hogy ez a ház is, mint ahogy sok másik is, leégett sajnos elég rendesen a negyvenes években, nem sokkal a felújítás, átalakítás után. A házban nem lehet fotózni, illetve az önkéntes teremfelügyelők közül megkérdezett hölgy nem tudta biztosan, a lány meg nem akart kattogtatni, ezért most a házról csak kívülről lettek fotók.

Nymans-102

A kirándulás képei a fénykép alatt vannak:)

Advertisements