Tags

, , , , ,

Nem ivott már egy ideje karamellás tejet, kakaót, de langyos tejet sem abból a csorba kisbögréből senki sem (Vuk és Karak), de még az az egész jó állapotban lévő másik apró bögre sem (Piroska és a farkas) volt az elmúlt pár évben bármire is használva.

Sőt évek óta senki sem feküdt olyan kispárnán, amire a huzatot anyája varrta és hímezte rá az óvodai szívecske jelét. És valószínűleg senki sem fog az elkövetkezendő években sem ezen álomba szenderedni.

filleres

Az a baba sem volt sokat mozgatva az elmúlt években, aminek homlokát egy fekete gumi fogta meg elég csúnyán, mert egy ideig indiánlánynak volt kinevezve és a fekete gumi volt a fejpántja. Nevesincsbabát próbálta lesikálni, de a nyomok megmaradtak.

A rénszarvas is csak azért került le a lámpáról többször 1993 óta, mert vagy porszívózást kapott vagy lakhelyét cserélték le, de alapvetően masszívan ott lóg és a szoba része.

Minden évben, amikor pár napra, hétre hazakerül elhatározza, hogy most aztán rendet rak és mindent (MINDENT!!) kidob, amit az elmúlt években nem használt.

Bármikor is oda kerül a sor, hogy hajítani kéne, nem viszi rá a lélek.

És ugyan a babának sosem volt neve, a szarvasnak sem, sőt a bögre is igen csorba már, ezek akkor is a lányhoz tartoznak, és képtelen elengedni bármelyiket is. És ezek csak apró részletek a múltból jött porfogók között, amiket nem szeretne elveszíteni.  Bár lehet, hogy csak egyszerű démonok…

A sok kacat, ócskaság
mi évek óta összegyűlt
szerteszéjjel ott hevernek ők
a polcokon, meg mindenütt.

Gyertyaszál, gyöngyszemek
felébe tört mézeskalács
Hajcsatok, karkötők
s egy régen elszakított lánc.

Filléres emlékeim oly drágák nekem
Kidobni őket nincs erőm, s mind értéktelen
Filléres emlékeim oly drágák nekem
Ők tudják, mennyit ér az életem.

Bródy János – Filléres emlékeim

Advertisements