Tags

, , , , , , ,

Forrás: BHF

2011-ben van a BHF alapításának az 50. évfordulója, 1961-től vették fel a harcot a szívért, az egészségért, a reményért!

Viselj pirosat február 25-én (pénteken)!

Szól a British Heart Foundation felhívása és persze az sem árt, ha tudsz kicsit gyűjteni a BHF javára ezzel a piros ruhás akcióval – buzdítanak a szervezők (részletek itt).

Persze a lány nem kéri a T. Olvasót arra, hogy gyűjtsön vagy adakozzon, csak annyit kér, hogy egy napra (vagy legalább egy délutánra/délelőttre) vegyen fel valami pirosat, hogy kimutassa támogatását egy nemes ügyért (a cél igazából 50 millió font, amit a szív őssejtes gyógyításának kutatására szeretnének fordítani).

A British Heart Foundation (BHF) felkérésére a kutatásokat végző szakemberek remélik, hogy a következő évtizedben olyan kísérleti gyógyszereket fejleszthetnek ki, amelyek lehetővé teszik, hogy a szív bizonyos sejtjei regenerálják a sérült szöveteket.

A szív szöveteinek regenerálódását egyes állatmodellekben már sikerült elérni. A kedden induló, “összetört szíveket megjavító” kampány célja, hogy az őssejtek és a fejlődésbiológia kutatása elvezessen oda, hogy ez a jövőben az embernél is lehetővé váljon.

“Tudományos szempontból az emberi szív megjavítása elérhető cél, és valóban felépülhetünk olyan egyszerűen egy szívrohamból, ahogy egy lábtörésen túljutunk” – hangsúlyozta Peter Weissberg, a BHF orvos-igazgatója. Forrás:Semmelweis Egyetem.hu

Ugyan a lány most pénteken nem tud menni önkénteskedni, de az biztos, hogy piros felső lesz rajta egész nap! Kedves T. Olvasó rajtad is lesz piros-e?

Kapcsolódások:

A zebrahal

Wear Red Day, is a day in February when many people wear red to show their support for the awareness of heart disease.

Advertisements