Tags

, , , , , ,

Ahogy azt mindig is mondja, itt a ködösben nincs olyan hely, látnivaló, kert, kastély, ház akármi, amit csak egyszer lenne érdemes megnézni.

Így hát most vasárnap is egy már korábban látott házat és kertet mentek el bejárni megint. Igaz most még nem annyira színes, mint amilyen színes volt pár éve azon az áprilisi napon a kert, de már találtak ibolyát, ami azért február végén elég érdekes, nem??

HintonAmpner-5

Volt még ott hóvirág, krókusz, nárcisz, pirosló hunyor, fürtös gyöngyike meg pár nevét nem tudják virág is. Néhány konyhakerti növény (póréhagyma, spenót, bogyósok, pár frissen telepített szilvafa és pár szépen formázott/növesztett körte- és almafa).

Elég szomorkás volt az idő, de pont jó volt arra, hogy kicsit a kertben járjanak egyet és gyors istállóban falatozás után benézzenek a házba is. Most lehetett bent fotózni, de azért nem akart ott túlzásba esni kattogtatáskor.

A házról írni nem sokat tud, mert látni kell, beszippantani a poros múltat és elképzelni, hogy ott az aprócska ágyon alszanak vagy a könyvtárszobában olvasgatnak. Sajnos egyszer leégett, de egész jól helyre tudták rázni és most a National Trust tulajdonában van. Esküvőt is lehet ott tartani és az egyik szoba meg van nyitva a menyasszony részére, ahol készülődhet és még a fürdőszobát is használhatja.

HintonAmpner-64

Amúgy ez egy plusz érdekesség, hogy elég sok fürdőszoba van a házban. Biztos az előző tulajdonost frusztrálta, hogy édesapja házában 22 hálószobára 1 fürdő jutott, ami alapvetően elég kellemetlen lehetett, ha teltházas vendégsereg toporgott reggelente az ajtó előtt pisi-kaki-fürdésre várva hihi. Így Hinton Ampner hálószobáihoz szinte mindegyikhez tartozik 1 önálló fürdő (természetesen szőnyegpadlós, ahogy itt a ködösben általában a fürdőszobától ez elvárható). És Ralph Dutton saját szobájához tartozó fürdő pedig igazán modern, tágas volt és világos a tetőablakok miatt.

HintonAmpner-60 

Nem mondja, hogy idén újra elmennek megnézni a színesebb tavaszi kertet, de azt tudja, hogy még biztos járnak arra az elkövetkezendő években, ha máshogy nem vendégjáráskor.

Aki teheti, nézzen be, mert érdemes. De addig is 1-2 fényképet a fotóalbumban tud nézegetni a virágos kép mögött (ja, van ott egy játékos kérdés is az egyik képnél, az első, helyes megfejtő kaphat egy csudi ködösbeli képeslapot, hűtőmágnest vagy valamit).

HintonAmpner

Kapcsolódások:

Hinton Ampner – majd a wiki megmondja (EN)

National Trust – EN

Advertisements