Tags

, , , , , , , ,

…esetét valószínűleg mindenki ismeri, vagy legalábbis már hallott róla valamennyit, esetleg egy-egy dalrészletet belőle, vagy látott valami filmet róla .

De a katona meg a cigánylány esetét 3D-ben megnézni csudi egy élmény!

Igen, moziban a Carmen, egyenesen (na jó felvételről) a Royal Opera House-ból. Elvileg csak március elejétől vetítik, de most a bálintos nap alkalmából 1-2 moziban megnézhető volt.

CARMEN3DFINALPOSTER

 forrás: Royal Opera House

Élmény!! Megint csak azt tudja mondani, élmény volt az este…

…már csak azért is, mert érdekes volt az előadás előtt várni a barátokat és közben állni a lesajnáló tekinteteket a mozi előterében. Mert ugye, a Zura kimenőt adott a lánynak, vagy inkább pihenőt magának és így a lány egyedül várta, hogy a többiek megérkezzenek, kicsit késtek is (meg ő mindig korábban ott van). És a sok fiatal csak bámulta, hogy szegény nő, bálintos napon jól fel lett ültetve nem jön a kedves, várhat rá hiába…ez volt írva az arcokra, és ez igazán vicces volt.

..meg az is élmény volt, hogy egy darab reklám nem volt a vetítés előtt. Igaz, a lány szereti a jó reklámokat, a filmelőzeteseket, de itt a ködösben olyan hosszúra tudják nyújtani, hogy már a nagy kukoricája közepén tart, mikor a film kezdéséhez érnek. Bár most kukoricát sem vett, mégiscsak egy operát készült megnézni, és reklám sem volt.

..aztán ott van,hogy 3D (!!!) meg, hogy mutatták a készülődést, a színészeket, ahogy skáláztak. Ahogy az első képhez beállnak, a zenészek árkát, ahogy elkezdődik a nyitány, az operaház közönségét, ahogy megtölti a nézőteret, és egy pillanatra úgy érezték, ők is ott ülnek a tömegben, és a végén a függöny után, ahogy összerendeződnek a szereplők/énekesek a meghajláshoz…jaj, hát csudi volt!

A darabról nem ír, mert vagy ismeri valaki, vagy majd megismeri egyszer. Mivel franciául énekeltek ezért volt angol felirat hozzá.

A vége továbbra is az, ami és elnézést kér, mindenkitől, aki nem ismeri, ne nézze meg a videót, de hirtelen nem talált másik részletet, ahol a tegnap esti szereplőket lehetne látni…

Carmen – Don Jose/Micaela Duet (Bryan Hymel és Maija Kovalevska)

 

Advertisements