Tags

, , , , , ,

Szombaton és vasárnap nyitva állt az Ark Royal R07-es repülőgép hordozó csónak “anyakikötőjében” Portsmouth-ban a nyilvánosság előtt.  Három évvel korábban vonják ki a forgalomból megtakarításokra hivatkozva  (bár az utóda még nincs kész). 1985-től teljesített szolgálatot (igaz 81-től vízen volt), most nyugdíjba megy.

Sajnos a szombati ünnepséget, katonai masírozást nem volt alkalmuk megnézni, vendégeket vártak, meg lusták voltak hidegben kibújni a lakásból.

De végül úgy döntöttek, vasárnap hajnalban kelnek, hogy alkalmuk legyen egyszer az életben egy igazi, repülőgép hordozón (zászlóshajón) kicsit körbenézni.

nem kicsi a sor már 10 előtt gyűltek a népek

A szombati vendégeket is rávették, hogy legyenek kíváncsiak az R07-re, így a tömegben legalább ismerősökkel álltak órák hosszat sort.

Igen, órák hosszat álltak, mert álltak 1 órát a kaputól a hajóig, aztán a hajón álltak vagy 2,5 órát is pluszban különböző sorokban.

ark_royal 083

Így viszont látták a lifteket, amivel a repülőgépeket a fedélzetre teszik, különböző fegyvereket, szerkezeteket és a hajó belsejét.

A fedélzetet, kifutópályát is bejárták és eljutottak az irányítóközpontba is.

Jó kis vasárnapi program volt ez, megint!

ark_royal 121

Az Ark Royal R07-ről mindenféle jó kis információt az alábbi linkek között válogatva lehet olvasni, fényképeket pedig a tányérsapkás kép alatt találunk :)

 

Videó (érdemes megnézni)

Jetfly.hu – Ark Royal (HU)

Majd a wiki megmondja – Brit Királyi Haditengerészet (HU)

Majd a wiki megmondja – HMS Ark Royal (EN)

Munkakörök

Tigrisek

Advertisements