Tags

, , ,

Egy ideje már kattogott az agya ezen, de amióta visszajöttek a portugál kirándulásból, ahol ugye a helyiek nemes egyszerűséggel leterroristázták a turistákat, és az azt bizonyító fotója főoldalas is lett főleg kattog…

terrorista

Vicces módon Mankának is kattogott, mert ő meg pont most szerzett szép új állampolgárságot. Gratula!!!

Na, de hogy min kattogott a lány agya??

Először is azon, hogy mennyi negatív és elkeserítő leszóló cikket, bejegyzést olvasott a magyar állampolgársággal kapcsolatosan (mármint a most lehetőséget kapottak állampolgárságával kapcsolatban).

Azoknak az embereknek tényleg nincs egy darab ismerőse sem, aki akár életét is adná, csak, hogy magyar állampolgár legyen!? Egy fikarcnyi jóérzés sincs bennük??

A lánynak van egy nagyon kedves barátnője. Itt a ködösben ismerkedtek meg. Erélyből jött, angolt tanít az itteni egyetemen. Ez azért nem kicsi szó, nagyon nem! Ugye, ezzel mindenki egyetért??! Külföldiként angolt tanít Angliában egy egyetemen!!

Na, ő ugye eleve hátrányos helyzetből indult itt a ködösben, mert román állampolgárként máshogy, másként és egyáltalán 2 lépéssel hátrébbról. Nem semmi keserves évek állnak mögötte.

Itt él már egy ideje. Lehetősége lenne az angol állampolgárságot megszerezni, kisujjából kirázná a dolgokat hozzá, de azon kattog nyár óta, hogy magyar, magyar, magyar állampolgárságot szeretne. Magyar útlevelet! Tudjuk, hogy az angollal valószínűleg jobban járna, de őt ez most kicsit sem érdekli, csak az, hogy végre, magyar állampolgárságot kaphatna!

Ezt hogy is lehetne azoknak elmagyarázni, akik azokat a cikkeket írták, akik kifigurázták a dolgokat. És természetesen alanyi jogon magyar állampolgárok, mert a határ jó oldalán születtek, vagy születésük után nem rendezték a határvonalat?!!?

A Zura is gondolkodik egy ideje, hogy jól jönne a ködösbeli állampolgárság is. Nem, attól nem lenne kevésbé magyar, mert angol útlevele lenne…

Néhány dolog tartja csak vissza, hogy nekifusson a dolognak.

Az egyik, nincs ideje ilyenekkel foglalkozni most, a másik meg.

Hihi, nem röhög. Angol útlevéllel könnyebben állítják falhoz :(

mármint azok a terroristák, akik mondjuk egy-egy szállodát megszállva a turisták között az útlevelek alapján válogatnak, na ott aztán magyarázhatná, hogy ő magyar!

Szóval nem egyszerű ez, kicsit sem!

És azért mert az embernek nem lehet két felesége/férje sem egyszerre, attól még kettős állampolgár lehet és nem attól függ ám a nemzeti hovatartozása, a szíve dobbanása, hogy milyen útlevele van, csak éppen esetleg előnyös lehet ebben-abban (amit a mai világban nem szabad figyelmen kívül hagyni).

Esetleg, ha bárkit érdekel fejbelövés terhe mellett is az angol állampolgárság lehetősége, részletekért nézzen be ide:

http://www.lifeintheuktest.gov.uk/

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/

Advertisements