Tags

, , , ,

Idén még nem vezette a kispirost és ma, amikor ment ugra-bugra izzadásra, elég bénának érezte magát a forgalomban. Sütött a nap nagyon, alig látott, tök ismeretlen helyre vitte a hang (navigon) és valahogy olyan bénának érezte magát… Különben is, a ködösben a mellékutcák 1,5 sávnyi szélesek, parkoló autók, szembeforgalom stb. Vissza kell szoknia a volán mögé.

Na, aztán hazajött és a 4keréken.com oldalán olvasott egy remek kis levelet. Ettől megjött a kedve színt vallani (bár lehet, hogy nem kéne)…

Nincs régóta jogosítványa. Abból is hosszú időt nem vezetett, mert ugye a családi nagy autót itt a keskeny utcákban nem merte.

Amit mesél, az nem is itt történt, hanem még otthon. Így utólag elgondolva, nagyon gáz, az meg még annál is gázabb, hogy leírja, de azt kéri a T. Olvasóktól, hogy játszanak már egy kicsit és írják le ők is a rémtörténeteiket, ha lehet és linkeljék be a bejegyzés alá (légyszi, légyszi, légyszi!!!)

Szóval: áprilisban jogosítványt szerzett, májusban meg már autóval járt dolgozni. Közvetlen a második autóval munkába menős napján akadt egy céges ügy az önkormányzatnál. Nagy lendülettel elindult és persze nem talált parkolót (nemhogy olyat, amibe be mer állni, de semmilyet). Kicsit továbbgurult, hogy majd akkor arrébb megáll. Sehol nem volt lehetőség félreállni, táblák hada tiltotta, bár marha sok szabálytalanul parkoló állt szerteszét az utcán, de ő nem akart szabálytalankodni. Végül addig-addig ment, hogy felért egy utcába, amit egyik felől domb, másik felől ház és harmadik felől meg “szakadék” határolt. Zsákutca volt rendesen. Rutinból volt ipszilon fordulás, gyakorolták eleget, nem is volt béna benne, de akkor nem volt ott egy domb és egy szakadék pluszban. Meg sem próbált ipszilont csinálni…Közben azon járt az agya, hogy a Zura agyon veri (sosem tenne ilyet) ha már a második napon képes szakadékba zuhanni az autóval.

Ott állt a zsákutcában, tolatni eszébe sem jutott és mit volt mit tenni, megnyomta a dudát. Csak kijön valaki a házból, azt majd megkéri, hogy segítsen neki.

A házból kijött egy marha ellenszenves pasi, a bokorból meg előugrott egy építkezésen dolgozó srác. A lány elregélte, hogy hát ő itt, meg autó, meg fordulás és az a szakadék és tud-ő, de most tiszta ideg és egyáltalán, ha összetöri, szíj lesz a hátából…

Néztek rá, nem kicsit furán, de az építkezésről jött srác mondta, hogy segít neki. Aha, úgy akarta, hogy üljön be a lány, a srác meg majd mondja, hogy mit csináljon…na, ebbe a lány nem ment bele. Mondta a srácnak, üljön ő és forduljon már meg legyen szíves. Megtette.

És azzal a lendülettel el is tűnt újra a bokorban, ment vissza az építkezésre. Vajon mit gondolhatott? Bármit is, a lány a mai napig hálás érte, hogy kisegítette. A Zurának jó sokáig nem mesélte el, mert nagyon égő volt, még most is az, de hát ő már csak ilyen (ciki dolgokat művel úton-útfélen).

Várja a hasonló élményeket! Vagy másnak nincs ilyen vérciki vezetési sztorija, csak neki???

Advertisements