Tags

, , , , , , , , ,

sem tétlenkedtek, bár nem sikerült korán kelniük. A szállodai reggeliztetés akkor sem szerepelt sokkal jobban, mint az előző reggeleken, de azért nem éhesen indultak neki az utolsó kirándulásos napnak.

Ahhoz képest, hogy karácsonyi időszakban voltak Portugáliában, nem érezték a karácsonyi hangulatot erősebbnek, mint máshol, máskor (más országokban karácsony táján, sőt).

Szóval, közelharcot vívtak a reggeli sütiért meg asztalért az étterembe, majd összepakoltak és elindultak a repülőtérre – közel 300 kilométeres kitérővel.

Először Nazare tengerpartján sétáltak egy nagyot, ahol mondjuk első ránézésre azt hitte a lány, hogy nyugágyak vannak kitéve, de aztán megnézte közelebbről és rájött, hogy nem is…

miért, nem olyan, mint a nyugágy?? :) :)

És különben is, alapvetően nyugágy volt, ha jobban megnézzük!

Kabát nélkül sétáltak a tengerparton, mert 7ágra sütős idő volt. Ettek természetesen és a csudi magasból jól körbenéztek.

hééé, itt vagyok, integess nekem!! :)

A következő búcsúállomás Batalha volt, ahol a kolostort járták körbe, igaz első körben tévedésből a következő állomáshoz tartozó szerelmes történetet olvasták el, de még idejében rájöttek a turpisságra és az épületbe belépve nem álltak neki keresni azt, amit nem ott kell.

portugalia-25

Viszont láttak nagyon jó kis fényeket (mármint ez csak a lánynak nagyon jó, mások biztos nem azt nézték, de a lány már csak ilyen dilis marad, hogy mindig mást néz, amúgy is, mint amit kell).

portugalia-30

És mivel akkor már igen csak későre járt, ebédügyileg, ezért befutottak egy kis kávézóba, ahol elvitelre vettek a lánynak egy hatalmas rántott húsos zsemjét. Utána nem kicsit terjengett a fokhagymaszag az autóban.

Mire elfogyott a zsemle, pont elértek Alcobaça kolostorához, hogy a portugál Rómeó és Júlia ( King Pedro azaz Igazságosztó Péter és szerelme szeretője Inês de Castro) sírhelyét megnézzék.

portugalia-50

Sétáltak volna még kicsit a városban, de sötétedni is kezdett, meg a repülőgép felszállásának időpontja is vészesen közeledett. Így hát szomorúan, de az élményekkel teli 4 napos karácsonyi hétvége után visszaindultak a repülőtér felé, hogy pár napot megüljenek otthon…

A portugáliai állomásokról bővebben a wikipedia segítségével lehet olvasni a városnevekre kattintva, vagy más utazásos könyvekben. Az utolsó napi kirándulásról a fényképek pedig itt vannak a kép alatt:

portugalia-6

Advertisements