Tags

, , , , , , , ,

Szombat este, nagyban tesznek-vesznek-neteznek egyszer csak dörömbölnek az ajtón (mivel csengő nincs, mást nem tudnak az érkezők).

A Zura lemegy, nyitja az ajtót és arra lesz az emeleten figyelmes a lány, hogy dalolnak nagyban az ajtóban….na, erre már le kell rohanjon ő is, mert ilyet még nem látott élőben.

Szóval, életük első Christmas Carols élményén estek át 2010. decemberében.

 ho

Két leányka állt kicsit megszeppenve az ajtóban, olyan 13-15 évesek lehettek (ezeknél a mai fiataloknál nem lehet ezt megállapítani). 2 dalt énekeltek, aztán a Zura megkérdezte őket, hogy ne haragudjanak már, de mi ilyenkor a szokás, mert nem ismerik ezeket a dolgokat* (utána kell majd olvasni)?! A két leányka egymásra nézett és ők sem nagyon tudták, hogy mi is vagy, hogy mit is mondjanak erre… a lány végül mentőövként kérdezte tőlük, hogy csoki??? Arra lelkesen bólogattak. Gyorsan szedtek elő egy tál aprócsokit meg 1-1 sport szelet is került a kezük ügyébe.

És a tálból 1 azaz egy szem kis cukrot vettek csak ki fejenként, hihi. De a lány fogta a sport szeleteket és odaadta nekik, hogy azt is vigyék. És hozzátette, hogy ez magyar csoki! Na, erre olyan felragyogott szemmel kérdezték az angol leánykák, hogy “tényleg?” mintha valami drágaköves gyűrűt adtak volna oda(reméljük, nem volt kicsapódás azon a csokin, néha a sport szeletek olyan megfáradtak kissé).

A lány tisztára felpörgött ettől a karácsonyi danolástól az ajtójuk előtt! Már azt sem bánja, hogy megint havazott az éjjel. De azért reméli, hogy idén már többet nem hullik, nagyon reméli!!!

*azt mondjuk, tudják, hogy az utcán éneklők általában pénzt gyűjtenek valami nemes célból kifolyólag. De ezek a leánykák csak így (sima ruhában) állítottak be szombat este énekelni…

Karácsonyi ének. Ez egy műfaj, egy szokás az angolszász világban. Csoportosan mennek emberek házról-házra, persze, csak azok, akik szépen tudnak énekelni, és dalokat adnak elő. És várják, hogy megkínálják őket valami aprósággal. Azt hiszem, ez még halloween-ről maradt az emberekben, hogy menni kell, és várni valamit. Mondjuk a csodát. Mert karácsonyeste bármi megtörténhet. forrás:angolportal.hu

Kapcsolódások:

Scrooge – ne légy zsugori

Advertisements