Tags

, , , , , ,

Na, az van, hogy a ködösben, ha az ünnepnap (bank holiday) hétvégére esik, akkor bizony a legközelebbi hétfőt (esetleg keddet is) megadják munkaszüneti napnak.

Idén a karácsonyi napok is pont így jöttek ki. Ezért december 27. hétfő és 28. kedd lesz a hivatalos ünnepi szabadnap. Persze, itt nem minden cég ad külön fizetett szabadnapokat, vannak olyan cégek, ahol az éves szabadságkeret terhére kell kivenni ezeket a munkaszüneti napokat, de azért a jobb cégeknél ez normálisan működik.

Itt a ködösben kevesebb a munkaszüneti nap, mint otthon (8:11), bár a hétvégék átcseréje kicsit enyhít ezen a hiányosságon, és sajnos az augusztusi nyárvégi szabadnap után szinte nincs is karácsonyig semmi szünet, hüpp!

Igaz, most az elkövetkezendő 2 évben plusz 1-1 királyi szabadnap is jár majd (esküvő  és gyémánt évforduló is lesz, ha  Isten óvja a királynőt!)

advent2

Január elseje szombati mivolta miatt a harmadika lesz megint ilyen munkaszüneti nap pluszban, rögtön az év elején.

Amúgy a májusi munka ünnepe szünet sem elsején van itt, hanem május első hétfőjén, igaz itt may day a neve.

Az mondjuk már teljesen más kérdés, hogy így karácsony tájékán a nagyobb üzletek csak 25-én zárnak be igazából és 26-án már nyitnak és be sem zárnak szinte, őrületes árleszállítások és ereszdelahajamtipródás várható mindenhol.

Az összes nagyon sok üzlet meghosszabbította a cserelehetőséget  is és most november elsejétől januárig kiterjesztették a visszaváltási időszakot (ködösben általában 14-28 napja van az embernek meggondolni magát, hogy akarja-e a ruhát/cipőt/mikrót/akármit vagy visszaviszi és visszakapja a pénzét).

Őrültek háza van a városban, hihetetlen, mennyien vásárolnak. Még jó, hogy a Zura meg a lány se nem ajándékoznak, se nem tipródnak, néha azért csak bemennek és egy sarokban falatozva (mi mást csinálva, mert a hasuk beviszi őket a városba) nézik a tömeget.

advent

Mindjárt itt a karácsony! Vidám készülődést, jó sütögetést, díszítgetést minden kedves T. Olvasónak!

Advertisements