Tags

, , , , , , ,

Pénteken és szombaton jól kimászkálták magukat római emlékek után kutatva, dombról le és lépcsőn fel. Vasárnap reggel viszont útra keltek, mert indulni kellett vissza a szigetre, bár addig várt rájuk nem kevés kilométer és egy egész nagy tócsa a két földrész között. Mivel nem szeretnek a kompra csak úgy beesni, ki tudja, milyen akadályok (baleset, útépítést, terelés, sztrájk, akármi) állják útjukat, ezért általában minden (vissza)kompút előtti éjszaka megszállnak egy közeli városban, hogy másnap már csak kényelmesen “átballagjanak” és becsekkoljanak…

provence (1)

Most is így volt ez, és a kiválasztott szállást pedig Rouen közelében találták meg. Későn érkeztek, de még kaptak falatokat a szálloda éttermében….

Vannak pillanatok, amikor igen erős és meg bírja állni, hogy nem visz magával mindenhová fotómasinkát . Aztán ezek a pillanatok mindig utólag el vannak átkozva és soha többé pillanatokká vannak minősítve.

provence (11)

Hétfő reggel pedig elindultak bejárni a várost, ahol Szent Johanna máglyahalált halt.

A város valami igazi kis mesehely, csudi házakkal, szép katedrálissal (ami persze, hétfőn délelőtt zárva van), finom falatokkal. Kicsit kulturálódtak, kicsit falatoztak és véget is ért a kirándulásuk. Elindultak a komphoz, hogy megkezdődjön a “most már tényleg visszatértünk a ködösbe (India után)” életük. A kompon átvedlettek szigetlakókká (bár csak a Zura evett Fish&Chips vacsorát, a lány valami marhaságot falt be) és vidáman méregették nézegették a többi utast.

provence (78)

További fotókat a szűz alatt találhat a T. Olvasó.

Advertisements