Tags

, , , , ,

Azok után, hogy Viareggio-ban a szállásuk kicsit franciásra sikeredett, már nem is lepődött meg, hogy franciaországi szállásuk meg olaszos volt. Sőt, a városban állt egy aréna, ahol meg bikaviadalokat szoktak rendezni, ami meg ugye spanyolos.

nimes-9nimes-10nimes-12

Jó, jó, a hatalmas Római Birodalomnak köszönhetően ezeken a dolgokon nem szabad meglepődni, de akkor is fura volt egy kicsikét.

nimes-62nimes-78

Reggel szakadó esőben hagyták hátra az olasz városkát, az út során is sokat esett, de bíztak abban, hogy lesz száraz, kirándulásos idő is még az elkövetkezendő napokban. Végigautózták megint a napjuk nagyobbik felét, hogy megérkezzenek szállásukhoz a  következő 3 éjszakára. 

Mivel a hotel Nimes belvárosában volt, nem lett volna egyszerű parkolót találni, ha felkészületlenül érkeznek, de szerencsére a Zura már a szállásfoglaláskor (hétfőn éjjel) parkolást is keresett. Így viszont, csak megkeresték a szállástól nem túl messze lévő parkolóházat és leparkoltak, hogy onnét ráncigálják át a bőröndöt és egyéb poggyászt a szobához. Nem, nem akartak az utcán vészvillogóval megállni a hotel bejárata előtt, mert biztos, hogy pont akkor lett volna a legnagyobb forgalom aznap. Maradt a pár(száz) méternyi bőröndhúzás.

A szobát elfoglalták, jól szemrevételezték, kicsit felfrissítették magukat és a nyakukba vették a várost. Már erősen sötétedett, így nem sokat mászkáltak, csak 1-2 órát. Bár ahhoz még mindig korán volt, hogy vacsorázzanak. Na, nem szerintünk, hanem a helyi szolgáltatóegységek szerint. És marha éhesek voltak ugyan, de azért mekibe mégsem akartam menni egy provance-i városkában, így hát még sétálgattak  kicsit a környéken.

Negyed 8 körül viszont a lány már azzal fenyegetőzött, hogy akkor abc-ből vesz kaját magának, ha még mindig nem jutnak vacsorához. Így visszakanyarodtak a sétálóutca nagy terén talált étteremhez, amit már órákkal korábban is ostromoltak és első vendégként megkezdték a támadást a falatok ellen.

nimes-31

Hihi, angol étlap(leírás) nem volt, még szerencse, hogy a Zura aprót tud franciául, így valamennyire tudták, hogy mi az, amiből válogathatnak és mindketten egy-egy háromrészes menüt választottak, egyik sem volt rossz döntés.

nimes-32nimes-33

Mindenesetre pastis került eléjük, ez már jó jel volt és hamarosan a rendelt vacsora is befalatozásra került, majd jóféle ciderrel le is öblítették.

Tudjuk, a franciák nem szeretnek angolul beszélni, de az, hogy egy történelmi városka sétálóutcájának fő placcán lévő étteremben a felszolgáló boldogan feleljen nemmel arra a kérdésre is, hogy angol étlap van-e, meg arra is, hogy beszélnek-e angolul, az azért kicsit vicces. Nem, nem kiakasztó, annyi helyen jártak már a világban, hogy ilyeneken nem akadnak ki, csak furcsának találják ezt. De mint látjuk, működik a dolog, mert lett vacsorájuk is és nem valami ehetetlen akármi.

Persze, vacsora után még sétáltak egy kicsit és abba az abc-be is benéztek, amit a lány vacsora előtt már emlegetett.

Végül visszavonultak és megint nem kellett ringatni őket, sőt mesét sem mesélni neki…

nimes-30

Advertisements