Tags

, , , , , ,

Aludni remekül tudtak abban a piros szobában, ringatni sem kellett őket, mert eléggé fáradtan kerültek vízszintesbe. Ráadásul nyaralásokon (őszi kirándulásokon) nem is lustálkodhatnak sokat, várja őket a táj, a felfedeznivaló mindenség.

Így megint csak egy gyorsat aludtak és szerdán a reggeli után már indultak is kirándulni.

Az idővel gondjuk nem volt, 7ágra sütött a nap, minden kék és színes volt.

Viareggio tengerpartja így ősszel, elhagyatottan, akár Indiában is lehetne… nem?

Toscana-23

A parti nézelődés után elkocsiztak Lucca-ba és a szerdájukat ott töltötték. Finomat ettek egy sarki falatozóban, ahol rajtuk kívül mindenki jól fel volt öltözve és elég furán nézték a Zura egy szál pólóban létét.

Toscana-78Toscana-79

Jóllaktak és barangoltak a kis sikátoros városban. Benéztek ide és benéztek oda és megtalálták a hajdan volt amfiteátrum formát is. Igaz, sokat nem látni belőle, mert ma csak a házak kör alakban épített elrendezése emlékeztet a rómaiak idejére.

Toscana-125Toscana-126Toscana-129

Lucca egyszerűen mesés, bár úgy érzi, minden város, amit eddig láttak életükben (volt néhány) mesés szokott lenni. Persze, az kérdés, hogy rém az a mese vagy tündér, de az most mellékes.

Jól lejárták a déli ebédkét és kénytelenek voltak visszaindulás előtt még beülni kicsit enni, mert nekik igen sokat forog a gyomruk körül az agyuk, főleg, ha valami olyan helyen vannak, ahol finomat lehet enni.

Toscana-137Toscana-138

Visszakocsiztak Viareggio-ba és az esté ott mászkálták el, amit bírtak, még szemrevételeztek a városban és egy remek vacsorával búcsúztak a toszkán pillanatoktól (mi mással, kajával). Amennyire lehetett még aznap próbáltak ágyba kerülni, mert a csütörtök megint elég fárasztónak ígérkezett, főleg, hogy 800 km várt rájuk…

Toscana-104

 

Lucca-ról itt lehet meg itt is érdekes információt találni, akit esetleg érdekel történelmi, földrajzi és egyéb részlet is.

Advertisements