Helyes kis kisváros, ez Békafalva. Csendes, de élettel teli…

India előtt is ezen a környéken éltek, csak kicsit arrébb, a dombnak a tetején. Közelebb a Zura cégéhez, de távolabb az élettől.

Most viszont?

Ok, most viszont a Zurának autóval kell sajnos járnia, ami 5 perc berregést jelent, mert gyalog már 40 perc lenne felcammogni a dombon az irodáig és még nem jött meg a kedve a napi 80 perc sétához. A busz pont olyan időben jár, ami neki nem jó, a biciklizésben nem hisz öltönyös kiadásban, így marad az autó.

Szóval, a Zura kicsit szívott ezzel a lakásválasztással, de az összes többi lakás messzebb lett volna, sokkal messzebb!!

A lány viszont eléggé boldogan brekeghet elégedettségében, mert igazán közel került az élethez. Persze, ha majd munkába áll valamikor, az még kérdés, hogy mennyit kell utaznia, de ez még arrébb van (legalábbis tuti, hogy jövőre).

Hogy ez mit jelent?

300 lépést!! Na, jó, lehet, hogy valahol elszámolta magát és van az 350 vagy esetleg 400 is (majd újra kell számolnia egyik alkalommal, ha újra ott lesznek).

Hogy mi ez a háromszáz lépés? Hát, kérem szépen a lakásajtó és a bevásárlóközpont közti távolság! Itt nem a bevásárlóközponton van a hangsúly, hanem azon, hogy ott van a városnak a közepe is, ahol az a bevásárlóközpont van. Tehát ott figyelnek sorban az üzletek, éttermek, szolgáltatások, posta, bankok, cipész, tesco, sainsbury’s, tk-maxx, filléres boltok, adományboltok, temetkezési iroda, ingatlanosok, mozi, bowling, kihelyezett tanácsi iroda, buszvégállomás és vonatállomás meg a satöbbi (a másik irányban meg még egy reptér is van 10 perc sétára).

Amúgy a bevásárlóközpont hétköznap bezár 5 harminckor, vasárnap meg kicsit korábban. A többi üzlet sincs nyitva sokkal tovább, leszámítva a szórakoztatóközponthoz tartozó részeket, illetve az éttermeket és a legkisebb is számít pedig tízig nyitva van szombatig.

Parkolni a környéken nem lehet, csak engedéllyel a többi helyen meg fillérek bedobálásával. A házhoz 1 ingyenes hely jár, a második autó helyéért már évi 50 pénzt kell lecsengetni. Ok, kapnak bónuszba közel 100 nap körüli vendég parkolási lehetőséget is.

A szomszédokról sokat nem tudnak, de majd idővel alakul az is, vagy nem. A Zura nem egy barátfüggő, barátkozó típus, a lánynak meg idő kell hozzá.

De erről majd akkor tud többet mesélni, mikor majd huzamosabb ideje lesz átélni, megélni a környéket.

A nagyobb város (titanicos) vonattal olyan 5-10 percre, busszal, aminek a megállói 3-5 perces gyalogtávolságra vannak a háztól, nagyjából 25-35 percre van.

Szóval, panaszra oka nem lehet, max. a kispirosnak, hogy mostanában sokat magányoskodik a ház előtt a parkolóban.

 

Advertisements