Békafalva egyik utcájában, méghozzá a legfőbb utcában, aminek eleve a Fő utca a neve, van egy zöld, akarom mondani kékajtós, csudi lak. Na, oda abba bele költöztek ők még szeptember végén.

elolnezet

Ahogy egyik látogató mondta – tipikus példája a 4 méter széles telekre építsünk házat és hozzuk ki belőle, amit csak lehet – háznak mondható. Igen, tipikus ködösbeli házat béreltek, mert hát milyet másmilyet béreltek volna, ha már egyszer a ködösben élnek?

Hogy ez mit jelent?

Keskeny, ez tény.

Viszont 3 hálószoba van benne (az egyik dolgozós lesz, de ott is elfér 2 vendég a dubla-ágy-kanapén).

halo dolgozos vendeg

Kényelmes nappali, nem túl nagy, de tévézésre, összeülésre pont alkalmas.

nappali

Közös légterű ebédlő, konyha, közlekedő, sőt még egy kis kamra is van a sarokban.

ebedlo

Ablakos (!!) fürdőszoba, és egy csudi conservatory meg persze egy helyesen aprócska kert, de még garázs is tartozik a házhoz.

 

conservatory

Nincs gond a reggeli kinek kell éppen igyekeznie a slozira versennyel sem, mert a hálószobák mellett, az emeleten is van egy kishely, ahova félre lehet vonulni:).

Szóval, pont alkalmas nekik és alkalmanként még 2-4 vendéget is tudnak éjszakára befogadni. Nem véletlenül választották ezt a házacskát.

 kertbol

Bérlik és mint bérlemény a karbantartás nem az ő gondjuk. Persze, vigyázni kell rá és vigyáznak is, de amennyiben gond merül fel bármivel a házban vagy a ház körül, akkor az irodának kell szólni az ügyben.

Az előző lakásnál kicsit másképpen volt, ott a főbérlőt lehetett zargatni, aki kedves, rendes, segítőkész, jófej pasi volt. Sokat nem volt egymásra szükségük (szerencsére).

Itt a főbérlővel még nem találkoztak és nem valószínű, hogy látják majd bármikor is. Valahova északra vezényelték, mert a hadsereg oszlopos tagja, ezért itt az iroda szerepel kapcsolattartóként. Akármi gondjuk, bajuk, kérésük van, mindent nekik, tőlük, hozzájuk és stb. kell kérni, mondani, adni.

Beköltözés után volt néhány apró gond, ilyen mint a mosogató alatti csőrendszerről itt-ott hiányzott egy-egy szelep, azt jelentették, de azért saját maguk is elbántak a dologgal. Mire kiküldték a vizes bácsit, akkora már el is felejtették, hogy kifolyt az első pár mosogatás alkalmából alul a sok habos víz.

Ami viszont aggasztóbb, hogy a falon, a fürdőszoba külső részén valahogyan, valahonnan folyik a víz. Már korábban is így volt, mert a vizes bácsi is mondta, hogy az neki a listán van, pedig ők azt akkor még nem jelezték, mert nem is vették észre. És azt is mondta, hogy majd meg akarja nézni, csinálni, akármizni, de az első és egyben az utolsó látogatása óta nagyon elnyelte a föld. November végén, ha visszatértek a ködösbe, majd zargatják az irodát, hogy jöjjön az a bácsi és intézze a dolgokat.

De minden más jó és működőképes. Még a kazánhoz tartozó vezeték nélküli hőszabályzót is be tudták állítani és működésbe tudták hozni mindenféle külső, telefonos segítség nélkül. Így most már nem csak akkor van fűtés, ahogy a nem fázós angolok vérmérsékletének megfelelően be volt állítva (reggel egy kicsit, meg este egy kicsit brrrrrr). Most már bizonyos hőfok alá esés után érzékeli a kazán, hogy lobbanni kell a lángnak és melegíteni a csöveket. Elég hamar meleg lesz, vidám egy dolog ám ez!

Illetve, van egy lámpa, aminek nem találják a kapcsolóját. Mondjuk, nincs gond vele, mert nem ég és nem okoz problémát, hogy hol kell lekapcsolni (simán kicsavarnák az égőt, ha ez lenne a bajuk). Elképzelésük sincs, hogy lehetne felkapcsolni!? Nem, még nem írtak az ingatlanosoknak, mert nem akarják magukat hülyének nézetni, még van pár hónap a szerződés lejártáig, addig csak megtalálják…

 

A_LEPCSO

Advertisements