Miután a kulcs az emberlányánál van, kicsit kitakarítja az üres lakást, bár ez kötelessége az irodának/főbérlőnek az átadás előtt és a korábban összecuccolt dobozokat, szekrénydarabkákat, életük kis részeit átráncigálja az új helyre.

Amikor már mindent elhordott vagy kidobott, akkor jön a legfontosabb dolog!!! Az üresen hagyott lakást kitakarítani a legjobb tudása és képessége szerint, hogy a biztosítékot, amit annak idején befizettek, maradéktalanul visszakapják.

Ezzel az erődszéli ház esetében nem volt gond, bár ott a maffiafejűt különösebben nem érdekelte a lakás minősége, hiszen úgy is lerombolásra várt a házikó.

Itt viszont fontos, hogy szép és tiszta legyen mindent, mert a tulajdonos egy kedves ember, akinek célja, hogy minél hamarabb újra kiadhassa a lakást. Remélhetőleg a végső kulcsátadás után is így gondolkodik a lány a főbérlőről, hogy kedves ember. Na, de ha a takarítási hadjárat megfelelően eredményes volt, visszakapják a pénzt. Remélhetőleg most is ez történik –ez a rész már februárban lezajlott rendben :)

Ezt követően van idő, energia, idegrendszer foglalkozni az újonnan szerzett bérleménnyel.

Viszont még mindig van néhány hivatalos intéznivaló, de elvileg az már egy gombnyomással elintézhető. Van egy oldal az Interneten, ahol költözés alkalmából felviszi az ember a régi és az új címét, és annak megfelelően a rendszer értesít minden hivatalos szervet a költözés tényéről.

A könyvtártól kezdve az önkormányzaton át, egészen az elektromos művekig mindent elintéz helyettük a rendszer. Nagyon remek találmány. Nem kell órákat sorban totyorogni, hogy minden egyes helyen bejelentse a címváltozást, a névátírást a költözés miatt (már próbálták a korábbi költözéskor és roppant egyszerű és kényelmes volt).

Amikor az ember albérletbe költözik, minden költséget neki kell fizetnie, ami felmerül napi/havi szinten, ez elég egyértelmű, de itt az albérletben élő ember nevén van minden szolgáltatás, ami valószínűleg otthon maximum csak az esetek 25%-ában van. Televízióadótól kezdve, az önkormányzati adón, a telefonon, Interneten át egészen a villanyszámláig mindent az új bérlő nevére kell átírni, ami ezzel a rendszer segítségével két pillanat, illetve új szolgáltatást kell nyitni.

A Királyi Posta is elég királyul szolgáltat, mert az utánküldési funkciót értik és használják is.

És már tényleg nincs is más hátra, mint várni, hogy bekössék az Internetet és ne legyen elvágva a világtól a lány, valamint szépítgetni, berendezni, alakítani, örülni az újnak, felfedezni a környéket.

Ami lényeges, hogy ettől eltérően is lehet lakást bérelni, mert  magánember internetes  vagy újságos hirdetésén keresztül is van mód, de a Zura meg a lány, jobban szeretik ezt az ingatlanoson keresztül lefuttatni.

 

Vége!

Kapcsolódások:

 

Iammoving.com

BBC- házas műsorok

60 minute makeover – házátalakítós műsor ( ez otthon is futott, ha jól tudja) :))

Advertisements