Régebben volt már egy ilyesmi,  könyvesen labdás játék, talán még a lapszélen, de lehet, hogy itt, mindegy.

Most mdmselle dobta a lánynak, ő pedig továbbrepíti: Tinkmara, Macsek, Judit, Stampoasis, Manka  és a hatodik pedig legyen önkéntes vállalkozó a blogolnak rovatból vagy a T. Olvasók közül bárki, aki kedvet érez a játékhoz, ide kommentbe írja be, hogy játszott, kösz! A lány szívesen olvasná a könyvötleteket, mert lassan könyvesbolt közelébe kerül :)

-Rohinton Mistry: India, India (The Fine Balance) – kell ehhez bármit is hozzáfűzni? Letehetetlen és újra és újra és újra kell majd olvasni, de előtte még kölcsön is adja, akiknek ígérte (ha addig visszakapja). Most, hogy már saját szemmel, füllel és orral is megtapasztalta India szomorúságosan csodás világát, elmondja, hogy tényleg jó döntés volt hazavinni magával ezt a csudi könyvet.

-Joanne Harris: Szederbor (Blackberry Wine) – imádta!!! (több példányt is vett belőle és elosztogatta, mert annyira magával ragadta, hogy úgy érezte, másoknak is el kell olvasnia, meg a többi Joanne Harris könyvet is!!!).

-Tony Parsons: Nem lehetsz angyal (Stories We Could Tell) – most csak azért ezt írta, mert igazából nem tudott választani Tony Parsons könyvei közül, hogy melyiket is ajánlaná, mert mind olvasásra való!

-Márai Sándor: Füves Könyv – mert vándor és fura lélek a lány (is).

-Emily Brontë: Üvöltő szelek (Wuthering Heights) – nem is tudja miért szereti ezt a furcsa könyvet, félt is reménykedett is végig olvasás közben. Kivételesen a filmes adaptációk is tetszettek neki (bár mindegyik, mert több is van, kicsit hiányos volt neki).

-Paulo Coelho: Tizenegy perc (Onze minutos) – első könyv, amit olvasott Paulo művei közül és a mai napig legkedvencebbje tőle. Nagyon várta a színházi bemutatót, de ahogy olvasott róla kritikát, lehet, hogy nem szeretné már megnézni :(

-Jane Austen: összes? Ez így ér?? Egyszerűen azt hiszi, hogy abban a korban szeretne  kicsit időzni. Jane Austen könyveivel(ből) remekül tud vetíteni magának.

-Ernest Hemingway: Fiesta (The Sun Also Rises) – életérzés, mert ha nem ködösben, akkor valahol arrafelé élné napjait és talán valahogy úgy…  (ezt is valaki jól kölcsönvette, azóta is nála van)

-Jodi Picoult: Elrabolt az apám (Vanishing Acts) – olvassa el szépen mindenki és rájön, hogy ez a könyv a muszáj elolvasni kategória.

-Jókai Mór: Az arany ember (nem röhög!) – a kötelező olvasmányok közül ezt szerette a legjobban (több okból is heheh).

+1 Antoine de Saint-Exupér: A kis herceg (Le Petit Prince) – ez minden ében legalább egyszer a kezébe kerül és akkor le sem teszi, míg a végére nem ér és mindig pityereg egy sort, mert sosem változik a vége :(

“Mert előbb minden fölnőtt gyerek volt. (De csak kevesen emlékeznek rá)”.

A játékról meg annyit hogy:

írjál ki tíz plusz egy könyvet, amiket te már olvastál,
de ajánlanád a többieknek. nevezz meg öt bloggert,
akinek kíváncsi vagy a könyvajánlatára, linkeld be őket, és hagyj nekik üzenetet a blogjukban. jó olvasást.

kiegészítés:

a lány nem hagy üzenetet sehol a játékkal kapcsolatban. De ha itt járt a nevezett meg a nem nevezett T. Olvasó és van/volt/lesz kedve játszani, akkor azt megköszöni, ha nincs kedve, azt pedig elfogadja (de morcos lesz miatta egy ideig).

Csak jelezze, ha játszott, köszöni és jó olvasgatást, szép napokat!

Advertisements