A lányra lehet mondani, hogy kocka, hogy kicsit bolond, mert ugye E/3., de vannak dolgok, amik kivágják nála a biztosítékot. Nem kicsit.

Nem szemellenzős, de próbálja betartani a játékszabályokat, mert úgy gondolja, csak akkor vezetnek a dolgok előbb-utóbb a jó irányba, ha mindenki próbálja (próbálná) követni azt, amit illik.

Amióta a ködösben él, többször találkozott magyarokkal, akik jöttek egy vidámabb életet remélve beköltöztek az új, választott hazájukba. Aztán, ha valami nem sikerült köpködték rendesen. Ahogy előtte az elhagyott óhazát is. Továbbálltak, de volt, aki maradt és továbbra is köpködi a helyi szokásokat, törvényeket, lehetőségeket, embereket, elvárásokat stb.

Ezen már nem tud nagyon felidegesedni (csak kicsit), párat már hazaküldött nem szép szavakkal. De azt sosem értette, ha valami nem működik, miért mindig más a hibás?? Egy egész ország, egy barát, egy főnök, mindenki más, csak az illető nem?!

Na már most, tudjuk, hogy a ködösben balos a közlekedés. Ahogy azt is tudjuk, hogy Európa más országaiban is így volt ez korábban. Nem kell szidni a helyi közlekedési szokásokat.

Na már most, a ködösben kiviszik a fogyatékosokat  betegeket is az utcára, mert ők is emberek, ha nem is élnek ezen a világon, úgy ahogy Te vagy bármelyik T. Olvasó, attól még emberek. A ködösben még munkát is kapnak, mert emberszámba veszik őket is. Nem kell ezen meglepődni.

Na már most, a ködösben nincs veszettség, illetve eddig nem volt. Viszont, ha a bevándorlók képtelenek betartani a befogadó ország (játék)szabályait, akkor lesz. Nem véletlenül van a karantén, ami 6 hónap…

És ettől van rosszul a lány, hogy vannak emberek, akik büszkék arra, hogy becsempészik (besunnyogják) az országba a kis házikedvencet! Élükön sajnos a lengyelek és a magyarok is, akik juszt is próbálnak mindent másképp csinálni, mint  elvárható lenne.

A lány nem két hétre, nem két hónapra, de nem is két évre tervezte-tervezi a ködösbeli létet. Regisztrálva vannak az orvosnál, a választási hivatalban (már kétszer ikszeltek is).

Ezért mindig kicsit rosszul esik neki, ha valamit a ködös ellen tesznek. Ahogy az is rosszul esik, ha az óhaza ellen tesznek az oda bevándorlók.

T. Olvasónak, nem esik rosszul, ha azt látja, hogy a magyarországi szabályokat áthágva próbálják egyes emberek boldoggá tenni magukat?!

A havi morc-bejegyzésünket olvashatták – a szerk.

 

Advertisements