Tags

, ,

Na, ez már jó régen volt, hogy Secima meghívta a lányt erre a filmes játékra…

Most, hogy több este is a tévé előtt ültek és a Régi magyar filmek sorozatból néztek pár nagyon remek darabot dévédén (Dunaparti randevu, Ezt történt Budapesten, Külvárosi őrszoba), meg kell mondania, hogy a lány nagyon kedveli ezeket a réges-régi magyar filmeket (is).

És még milyen szeret?

Hát első körben minden olyat, ami eredetiben van meg nekik a polcon (ez talán a legfontosabb, hogy másolt, letöltött film nemigen található a lakásban – ha teheti charity üzletben fillérekért, cex-ben szintén 1-2 pénzért vásárol filmet, illetve még otthon ocsóóóért beszerezte a nagyáruházakban, amit éppen ért).

Aztán minden olyat, amit szélesvásznon, az utolsó sorban ülve, hatalmas pattogatott kukoricás zacskóval a kezében nézhet, legyen az 3D, 2D, 1D vagy fekete-fehér, színes, mese/animációs, szerelmes/sírós/romantikus, zenés, történelmi/dokumentum/háborús, kicsit lehet akciós is, ne nagyon véres, de leginkább narrátoros, az a jó, ha mesélik közben az előzményeket, a gondolatokat, a történéseket (csak úgy mint itt a blogban hiihi).

Valamint szereti azokat a filmeket is, amiket magyar szinkronnal lehet nézni, mert a lány szerint a régi magyar szinkron valami remek!!

Címek is kellenének?

Ha sorolni kezdené, akkor a T. Olvasó nagyon rosszul járna, viszont már olyan régi játék, hogy tovább sem dobja, mert nagyon nem tudja, hova is kéne dobnia, de hozzászólásban vár pár jó címet! 

Jut is eszébe, mostanság lesz a mozikban ez kis szerelmes, bálintos :)

Advertisements