Tags

, , , , , , ,

Azért az érdekes volt, hogy a szállodába megérkezve, éppen csak bejelentkeztek, próbálták összeszedni magukat csomagjukat és indulni a szobák felé, már le is csapott rájuk egy keselyű. Na, jó, nem egy igazi, de lehet, hogy annál sokkal veszélyesebb.

Mert kihasználva, hogy akkor már közel jártak a 24 órája úton levéshez (hajnali 4-kor kelés, 5-kor indulás, aztán valahol az óceán felett elvesztettek hat egész órát és helyi idő szerinti este 8 órakor érkezés – az ködösbeli hajnali kettő (!) és még előttük volt az ottani éjszakai felfedezés) hirtelen körbe akarta őket vezetni mindenfelé, meg ilyen-olyan ajánlatokkal bombázta azt sem tudják, hol a fejük típusba tartozó érkezőket és a lányékat is. Mert, mit akartak? Még azt sem tudták, hogy milyen a szálloda, hogy fogják magukat ott érezni, de a kedves, vidám úriember már érkezésüket követően az ötödik percben a jövőbeli “royal suite” -ba visszatérő vendégeket látta bennük. Na, de mi kellett volna ahhoz, hogy mondjuk márciusban vagy bármikor ilyen előkelő lakosztályba henyélhessenek? Hát egy holnap reggeli megbeszélés és körbevezetés azon nemes lakosztályok körül, amit majd szerencséjük lesz élvezni, ha majd egyszer…

Holnap reggel? Na, ezt a szót most felejtse el, hogy holnap reggel, mert sehova sem, mármint semmilyen kötelező találkozóra nem mennek majd holnap reggel, sem az azt követő reggeleken. Ajánlgatott nekik mindenféle utazási bónuszokat, meg masszőrt és akármit, hogy majd meglátják, milyen jó is lesz cserébe csak eljönnek meghallgatni.  Aha!  Igazából már annyi ilyen RCI és egyéb tájmser megbeszélésen voltak az életük során, hogy tudják, hogy is működnek ezek a dolgok, de azért nagy nehezen kihúzott belőlük egy hétfő délelőtti időpontot, galád módon bólintottak rá egyet, de tudták, hogy ők akkor valahol nagyon messze járnak majd a szállodától…

Valóban, nem is értik, hogy is gondolják azt ezek az üzletkötők, hogy az emberlánya utazik akárhányezer mérföldet, fáradt, koszos, nyűgös és akkor még azon nyomban elmegy egy ilyen baromságot meghallgatni, vagy agymosott állapotban, az utazásnak köszönhetően, majd éppen abban lesz biztos, hogy holnap, kedden vagy akár jövő héten bármikor is mikor lesz 45 perce arra, hogy olyat hallgasson, ami egyáltalán nem érdekli?! Ezt azért, hogy is gondolják?! Megérti a lány, hogy százalék után kapják a fizetésüket ezek az emberek, de hát az utas, meg pihenésre vágyik a 30 órás napján.

Mindegy, eljutottak a szobába és végre tényleg megkezdődhetett a NYARALÁS! Bár az kicsit bántotta őket, milyen csalódott is lesz Krisztofer majd hétfőn reggel, amikor ők 10-kor pontban, nem jelennek meg ezen a megbeszélésen.

Cancun 115

Innét kezdve már olyan gyorsan repült az idő, hogy szinte alig csináltak ezt-azt, de már el is érkezett a szombat reggel, amikor is indulhattak vissza.

Mert mit is csináltak?

Vasárnap, először is próbáltak nem túl későn felébredni. Aztán próbálták a sok lehetőség közül kiválasztani a reggelizés helyét, továbbá próbálták nem halálra zabálni magukat reggelire, de ebére és vacsorára sem, amit elég nehéz volt megállni, mert annyi és olyan kínálat volt a büfében, hogy képtelenség volt kevesest enni, mert még csak ezt gyorsan megkóstolom, na, még csak abból egy falatot mondat mindig elhangzott a szájukból, pedig igazából már nem akartak semmit enni! És akkor el kell mondania, hogy nem jutottak el a szálloda többi éttermébe, ahol lehetőségük lett volna még bármikor, bármennyit és bármit kipróbálni, nem mentek, mert ez a fránya büfé minden estére más és más nemzet ételével várta a népeket vacsorára. Brazil, spanyol, mexikói, halas, olasz és gálavacsora (vegyes mixelt kínálat) volt az unalmasnak nem mondható választék. És akkor arról még nem beszélt, hogy a parton a büfékben mennyi falat és koktél várta őket. Nem, a legrosszabb ellenségének sem kívánja azt a sok zabálást, amit ők az egy hét alatt lerendeztek, pedig alapvetően nem ettek sokat, ahogy elnézték a körülöttük lévők aszta-pult közötti fordulási számot és a tányér púposságának méretét (utólag sajnálja, hogy nem vitte le minden este a fotómasinkát, de elhiheti a T. Olvasó, igen jól voltak tartva, panaszra nem volt okuk sem a reggeli, sem az ebéd, sem a vacsora alkalmával. Ha csak azért nem, mert képtelenek voltak NEM ENNEI! ).

falat

Vasárnap még felfedezték a szállodát, a tengerpartot és betaxiztak Playa del Carmen-be, ahol felvették a bérelt autót és bejárták a városkát is, de rögtön olyanba futottak bele, hogy csak naaaaa!

senorfrog

És Senor Frogs-nál olyan, de olyan csodák voltak, hogy a bolondbékalány csak pislogott, meg sikongatott.

Hétfőn pedig elindultak Coba felé, hogy felfedezzék a maya történelem egy darabkáját kicsit közelebbről.

A hely érdekessége a sok szépséges romon túl, hogy kerékpárt, illetve riksát lehetett volna bérelni, a terület bejárására. Na, ők úgy döntöttek, simán csak gyalogszerrel járják be a környéket és fedezik fel azt, jót tesz nekik a mozgás, főleg, hogy annyit ettek már az első 1,5 napban is, hogy nem árt, ha sétálnak, még akkor is ha hétfőn rögtön ki is hagyják a szállodai ebédet a kirándulás miatt. Remek kis  kerékpáros parkolók voltak egyébként a romok előtt :)

Érdekessége a helynek még az is, hogy a romok nagy területen helyezkednek el az erdőben több nagy tó körül, és Yucatan legmagasabb piramisára lehetett volna itt felmászni, ami 42 méter magas (Nohoch Mul). A Zura valamennyi ment fel rajta (csodás kilátásban volt rész így is), a lány már attól is szédült, hogy lentről nézte, ahogy a népek ott próbálnak nem leesni a csúszósra taposott, bizonyos helyeken már meg sem lévő lépcsőkön.

Miután bebarangolták az erdőt, megnézték a romokat, legyilkoltak pár moszkítót, pont ebédidő volt és megkóstolták az egyik bejárat melletti éttermecske által felszolgált falatokat (ahol a legtöbben ülnek, oda beülünk alapon, de nem bánták meg, nagyon jót falatoztak.) Teli hassal néztek elébe a következő romváros felé vezető útnak, ami a parton van, kicsit közelebb szállásukhoz…

Cancun 293

a kép alatt további képek vannak :)

Történelmi, földrajzi, tudományos adatok és egyéb szakmai információ továbbra sem kerül a bejegyzésbe, mert ezt már korábban, máshol, mások jobban leírták, itt csak élmények, turistaszemmel látott pillanatok bemutatása olvasható – a szerk.

Kapcsolódások:

Playa del Carmen – majd a wiki megmondja (EN)

Coba – majd a wiki megmondja

Senor Frogs :)

Advertisements