Tags

, , , , , , ,

hogy eljutnak nyaralni.

Megérkezett január elejével a csúnya idő a ködösbe is. Sokan szidják az angolok teszetoszaságát, a téli időben való leblokkolást, azért a lány ismételten megemlíti, hogy ez egy kicsit túlzásnak gondolja ám, ahogy a betelepült magyarok, lengyelek és egyéb érkezők itt hőzöngenek.

És elnézést mindenkitől, de tényleg nem kell bántani a helyieket, mert

1. ők a helyiek, a többiek meg az érkezők, ezt sose felejtsük el,

2. ha az emlékek nem csalnak, akkor volt olyan a lány életében is, igaz régen, de volt, hogy nem ment iskolába, mert hószünetet rendeltek el, a vidéki gyerkőcök nem tudtak bejutni az iskolába, illetve nem volt elég fa-szén-akármi a fűtéshez,

3. minden egyes évben megáll az élet Budapesten, amikor az első hó lehullik (mármint szakaszonként az első), pedig ott aztán tényleg minden évben várható az, hogy november és március között havazik (sokszor bandukolt haza szakadó havazásban a város másik végről, mert semmilyen közlekedési eszköz nem volt, ami mozdulni bírt volna a “váratlan” havazásban),

4. volt itt is korábban havas tél, de azért a normális november-március időszakaszban sem szokása a hőmérsékletnek nulla fok alá esni tartósan és komolyabb havat is csak fehérholló effektusként láttak.  Persze, hogy nem tudják, mit is kellene pontosan csinálni, mert nincs tapasztalatuk benne, valószínűleg, ha majd az elkövetkezendő években visszatérő probléma lesz a hó, a jég és a hideg, akkor majd nekik is lesz benne tapasztalatuk. Azért ebben a magyar mérföldekkel előrébb jár, meg minden olyan ország gyermeke, aminek éghajlata olyan, hogy télre is be kell rendezkednie, ha túl akarják élni éhenhalás és napokig a négy fal közé szorulás nélkül. A ködösbeliek  is megtanulják idővel, persze addig lesznek kellemetlen pillanatok, de semmiképpen sem lehurrogni, inkább segíteni kell a fejlődésben nekik.

Igen, a lány sem örült, hogy nyári gumikkal kell eljutnia bárhová is, és annak sem, hogy a lakásban hideg volt, mert a fűtés nem bírta a kinti mínuszt, de emiatt nem az angolok a hülyék, hanem a természet, meg úgy általánosságban a NÉPEK, mert az emberek tették úgy tönkre ezt a kis helyet, ahol jelenleg élni kell, hogy a tél-tavasz-nyár-ősz már teljesen összekuszálódott, felborult és szokatlan dolgokat produkál az időjárás.

De hogy ne térjen el a lány a nyaralás témakörétől, vissza is kanyarodik oda, hogy hát bizony elég rendesen meg voltak rémülve, hogy ebből az utazásból semmi sem lesz, mert az időjárás furasága kicsit megviccelte, illetve megrémítette őket. Pont azon a héten hullott nagyon sok hó, aminek végén az indulás dátuma figyelt. Ők meg a híradást, a metoffice-t és minden egyéb internetes előrejelzést bámulták és közben abban reménykedtek, hogy szombaton hajnalban feljutnak majd valahogy a reptérre és elindulhatnak a nyárba.

Szerencséjük volt, csak az utcájukban lévő jeges emelkedőt kellett leküzdeniük, utána már a tisztított főúton, percek múlva az autópályán suhantak, ami alapvetően a reptéri hosszú távú parkolóig vitte őket minden komolyabb fennakadás és gond nélkül. Azért a parkolóba érkezve egy pillanatra, na jó kettőre elakadt a lélegzetük, amikor próbáltak helyet találni az autónak.

Cancun1

Na, úgy látszik a kifutópályák karbantartása és hómentesítése minden energiáját felemésztette a reptérnek, mert arra már nem volt gondjuk, hogy ezt a hatalmas területet is kicsit járhatóbbá tegyék.

A lényeg, leparkoltak, átküzdötték magukat a havon, a busz bevitte őket és a magas sarkú topánkás hölgyet is a terminálra (utána nyoma veszett) és onnét már tényleg érezték a bőrükön a nyaralás, NYARALÁS hangulatot!

Igaz, a gépre feljutáskor még hullott pár szem hó, de az már nem zavart senkit sem. A kifutópálya rendben volt. A szárny is egy gyors mosdatás után készen állt az indulásra (klikk ide).

 

Cancun2

 

Utána már tényleg csak a 10 órás repülést kellett kicsit kibírni és meg is érkeztek az esőbe, a  lehűlt Cancún repülőterére.

Cancun3

 

 

Cancun 085

Advertisements