Tags

, , , , , , , ,

Na, szóval az úgy volt, hogy a két ünnep között nem került sor rendes szabadságolásra, mert a Zura munkahelyén valamit eladminisztráltak és ez a hős ember felajánlottal, hogy akkor nem megy szabadságra az ünnepek alatt. Ezért csak a bank holiday/ hivatalos munkaszüneti napokat vették igénybe egy kis északi, havas kirándulásra, fel Yorkshire környékére. Szerencséjük volt, mert 2009-ben szombatra esett karácsony másnapja (boxing day) ezért hivatalból kaptak még egy plusz szabadnapot hétfőn (28-án). (Igen, 2010-ben 2 plusz szabadnap jár a hétvégére eső karácsony miatt.)

De nem is az a lényeg, hogy mit csináltak vagy mint nem csináltak a karácsonyi szünetben, hanem az, hogy mit csináltak január második hetében?! Olyat, amit még eddig sosssssseeenem! Elmentek melegebb éghajlatra (nyaralni).

A lánynak ez olyan álomszerű volt, hogy még most, visszaérkezve sem teljesen ébredt fel, hogy tényleg jártak a világ másik felén, ahol elvileg nyár van mindig. Kivéve, amikor az évezred leghidegebb hetét élik át a helyiek és persze a turisták is.

Mert képzelje el a T. Olvasó a nyárország (jelen esetben Mexikó) egyik szállodájának a recepciósát, ahogy vastag (a lány által még sosem látott vastag) kesztyűben ül a pult mögött és várja az érkező vendégeket. Jó, a srác mentségére legyen mondva, hogy a recepció és a hall, valami marha huzatos terület volt, de azért a lány megdöbbent elég rendesen, amikor a kesztyűt meglátta…

Itt látható, milyen nyitott terület volt a recepció és környéke:

Cancun 1237 Cancun 1241 Cancun 1528 Cancun 1532

Nem kell ám megrémülni, a hideg azért nem abban a formában volt jelen, ami kesztyűért kiált az Európából érkezők körében. A gép leszállásakor 18°C és szemerkélő eső volt, ami a hét folyamán melegedett (kesztyűviselés elhagyásáig).

Mivel úgy sem partonülős-fekvős népek ők ketten a Zurával, nem bánkódtak sokat az időjárás miatt, de azért egy pillanatra megremegett a lány szája széle, hogy akkor, ő hogy is fog esőben és hűvösben leégni lebarnulni kirándulás közben? Na, lebarnulni sajnos sehogy sem tudott, de leégni az utolsó napjukon, felhők alá befeküdve elég rendesen sikerült neki (mert bolondbékalány).

Cancun 1474 Cancun 195 Cancun 249 Cancun 1092

A hét olyan gyorsan elrepült, hogy csak kapkodták a fejüket, de azért azt lehet mondani, egészen sikeresen bejárták a környék CSODÁIT, mert csodák bőven vannak Mexikóban.

Csak említés szintjén: csudi állatok, szinte testközelben,

Cancun 1463 Cancun 150 Cancun 226 Cancun 1148 hwe  

étkek, amiket talán még sosem ettek korábban

Cancun 1020 Cancun 504 Cancun 510 Cancun 519 Cancun 691

életképek,

Cancun 1379 Cancun 1070 Cancun 1104 Cancun 1333 Cancun 1376

és leginkább csudi helyszínek és épületek, amik szinte árasztják a romantikusnak kicsit sem mondható MAYA történelmi hangulatot.

 Cancun 396 Cancun 492 Cancun 581 Cancun 742 Cancun 774 Cancun 1275

Hát, így hirtelen ennyi, lesz még bővített kiadás, többbbbb képpel és élménybeszámolóval (ez nem fenyegetés akar lenni).

Cancun 1287

Advertisements